Netflix získal práva na zveřejnění německé minisérie, kterou byste si určitě neměli nechat ujít. Seriál The Billion Dollar Code je založený na skutečných událostech ze začátku devadesátých let. Vypráví příběh dvou mužů, kteří jsou zodpovědní za vytvoření virtuálního interaktivního vyobrazení Země pomocí satelitních snímků od ART+COM. Celý projekt nesl název Terravision. A pokud vám to silně připomíná aplikaci Google Earth, tak vězte, že to rozhodně není náhoda. 

V roce 2014 se němečtí tvůrci začali soudit s firmou Google kvůli tomu, že údajně pro Google Earth převzala algoritmus, který využíval jejich projekt Terravision, jenž vznikl mnohem dříve. Oba dva tvůrci se tak vydávají do zdánlivě beznadějné bitvy proti miliardovému gigantovi. V seriálu se tak dočkáme dvou důležitých období – začátek devadesátých let, kdy budeme v Berlíně sledovat vývoj projektu Terravision, a následně doby o více než 20 let později, která se bude týkat soudního sporu s Googlem. Podle showrunnera Olivera Ziegenbalga nás tak čeká neuvěřitelný příběh dvou mužů, kteří ze všech sil bojují za dosažení spravedlnosti. I přestože Google Earth zdokonalil digitální kód původního projektu, Terravision tomu celému dal základy. A bez něho by ona slavná a oblíbená aplikace zkrátka nemohla vzniknout. 

O scénář se postaral Oliver Ziegenbalg, všechny čtyři díly ale zrežíroval Robert Thalheim. V seriálu uvidíme herce jako Mark Waschke, Mišel Matičević, Leonard Scheicher, Marius Ahrendt, Lavinia Wilson a Seumas Sargent. Na Netflixu bychom se ho měli dočkat již 7. 10. 2021.