Už od minulého roku víme, že Amazon připravuje hranou a řádně temnou sérii, jež bude vyprávět o Spider-Manovi Noir. Tuto černobílou verzi pavoučího hrdiny jsme již mohli vidět v animovaném snímku Spider-Man: Paralelní světy (2018), kde postavě svůj hlas propůjčil Nicolas Cage. Herec kolem připravovaného seriálu začal kroužit už před dvěma měsíci, kdy o roli s Amazonem aktivně jednal.

A nyní se zdá, že ono jednání přineslo ovoce. Nicolas Cage si skutečně zahraje Spider-Mana Noir i v chystaném hraném seriálu. Příběh by se měl odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Cage se zde představí v roli stárnoucího soukromého vyšetřovatele, na kterého se štěstí v poslední době příliš nelepilo. Následně bude nucen zápolit se svým minulým životem jakožto jediný superhrdina ve městě. 

Ještě stojí za připomenutí, že původní komiksy The Spider-Man Noir debutovaly v roce 2009, přičemž byly součástí marvelovského noir univerza. V této verzi titulního hrdinu kousne pavouk, který se skrýval uvnitř uzmutého artefaktu. Následně pak prodělá vizi, ve které se mu zjeví pavoučí bůh, jenž mu propůjčí superschopnosti.

Co se chystaného seriálu týče, jeho showrunnery se stanou Oren Uziel (22 Jump Street) a Steve Lightfoot (The Punisher). O režii prvních dvou epizod se postará Harry Bradbeer, který natočil oba dva díly Enoly Holmesové, dále natáčel pro série jako Sugar Rush (2005) a Potvora (2016). 

Jednou z producentek bude i Amy Pascal, která dohlížela na výrobu jak spider-manovské MCU trilogie s Tomem Hollandem, tak i na Paralelní světy a následné pokračování.