Uběhlo šest týdnů. Šest DM se vystřídalo v rámci Hexakoronu. Ale s tím je konec. Věčné duše již odpočívaly příliš dlouho a nastal čas, aby se vrátily a postavily se svým problémům. Mistrale???

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Dnes pojmeme rekapitulaci trošku obšírněji. Začneme s cestou našich hrdinů do Hupperdooku...

Poté, co se dostali do Hupperdooku, seznámili se s jistým Hrabětem, který jim poděkoval za záchranu vesnice v Xhorhasu a také je požádal o vyřešení dalšího problému. Jeho důl zamořili železožrouti - brouci, kteří dávají místním rudám pořádně zabrat. Věčné duše se rozhodly, že z dobroty srdcí pomohou. Vlastně ne, nechtěly s tím nic mít, ale Hrabě nabídl takový ranec zlata, že vlastně nešlo říct ne.

Ještě předtím než se ale skupina vydala do dolu Steelcove, rozdělila se. Brindal s Thomem se vypravili do Bladegardenu pro odložený artefakt, který by jim měl pomoci s poražením Nezzodana. Zároveň po cestě zjistili, že na Anthonyho je vypsaná odměna. Ten si mezitím dopřával klidu od zbytku skupiny a pracoval na nových vynálezech. Que T., Mistral a Zozu si užili divokého večera v ulicích Hupperdooku a poté se vydali do sídla Zozuovy rodiny.

Přečtěte si také: Na tahu, zase oni!!!

Tam bohužel nešlo vše podle plánu. Que sice v tajné laboratoři odhalil část informací o své minulosti, ale toto odhalení stálo Zozua život. Do podzemního komplexu se později vydaly všechny Duše. Společně odhalily další střípky ze života Que T. a také zjistily, že ve zmizení Pozua - stvořitele Que T. má také prsty Nezzodan.

Zaskočeni ztrátou Zozua a novými informacemi se dobrodruzi vydali zpět do Hupperdooku. Během cesty se potkali s magickým iluzionistou jménem Marshig Traut. Tento muž jim po trochu komplikované domluvě poskytl nocleh a také pomohl Brindalovi s ovládáním jeho magického tetování. Věčné duše se mu za to odměnily několika obchodními nápady.

Další den se skupina vydala směrem na Hupperdook společně s Trautem. Za nedlouho se ale rozloučila, protože Duše ještě čekala zacházka do dolu Steelcove. Před vstupem do něj narazily na pana Hrabě. Ten si přišel zkontrolovat, jestli již vyřešily jeho problém. Popřál jim s úkolem hodně štěstí a také je informoval o tom, že do jeho domu vtrhla nějaká žena, která si chce po divoké noci promluvit s Mistralem...

Uvnitř dolu čekaly na naše hrdiny ještě další problémy. Ukázalo se, že místo skutečně terorizují brouci, kteří požírají železo, ale velí jim poblázněný ekokouzelník, který chce, aby bylo veškeré železo navráceno přírodě. Kouzelník Nilvidar si nenechal jeho záměr rozmluvit. Tak mu daly Věčné duše na budku. Střet s tímto kouzelníkem a jeho tvory ale značně poničil většinu železného vybavení, které u sebe měly.

Souboj s tímto mužem ale nebylo to nejhorší, co skupinu potkalo. Při odchodu narazila na stvůru, se kterou se již předtím potkal Brindal. Jednalo se o děsivou příšeru, která vypadala jako kdyby se Flowee snažila upéct dort. Vzhled této potvory ale překvapivě nebylo to nejděsivější. Dokázala totiž ukrást část Brindalových vzpomínek a tím i jeho inteligenci, sebevědomí a bojové schopnosti. V souboji s tímto monstrem si nakonec prošli procesem debilizace všichni členové skupiny kromě Thomericana. I tak si s ní ovšem dokázali poradit a důl opustit.

S Dušemi jsme se rozloučili, když se pomalu vypravovaly na cestu zpět do Hupperdooku. Jako by to už bylo měsíc a půl, co?

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

Dokáží naši nyní mírně přitroublí hrdinové a Thomerican najít cestu do Hupperdooku?

• Získají svou slíbenou odměnu za vyřešení problémů s dolem?

• Fakt je ta holka, kterou sbalil Mistral, těhotná jak si všichni myslíme?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a přímo zde na stránkách Nerdfixu!