Konečně to máme oficiálně potvrzené. V chystaném pokračování legendárního Beetlejuice od Tima Burtona uvidíme jak Michaela Keatona, který se opět ujme titulní role „profesionálního“ bioexorcisty, tak i Jennu Ortegu, hvězdu ze seriálu Wednesday (2022) a posledních dvou Vřískotů.

Jistě, možná jste si říkali, že přítomnost Keatona je pro druhý díl vyloženou povinností, s čímž se nedá nesouhlasit, ale donedávna stále nebylo stoprocentně jisté, zda ho projekt skutečně nabral na palubu. Každopádně se nám ulevilo, že už to evidentně potvrdili i sami Warneři. Potěší i přítomnost mladé Ortegy, ta by si podle všeho měla zahrát dceru hrdinky Lydie Deetz, kterou v prvním filmu ztvárnila Winona Ryder. Zároveň bychom měli počítat s tím, že hereččina postava by se měla stát jednou z hlavních postav.

A dokonce už známe i oficiální datum premiéry. Beetlejuice 2 by se měl v amerických kinech objevit 6. 9. 2024, u nás to bude pravděpodobně klasicky o den dříve. Nyní už jen musíme doufat, že samotná produkce bude probíhat hladce, aby nedošlo k nějakému odkladu, to by byla rozhodně škoda! 

Přesto ale nad celým filmem ještě visí několik otazníků. Stále například nevíme, zda se do druhého dílu vrátí i Winona Ryder, aby si zopakovala svou slavnou roli hrdinky Lydie. Taktéž není známo, co přesně vlastně můžeme od druhého dílu očekávat, ale doufejme, že podrobnějších informací o ději se dočkáme ještě letos. Do režisérského křesla by měl opět usednou Tim Burton, který navíc s Ortegou již spolupracoval na zmíněném netflixovém seriálu Wednesday, pro nějž natočil několik epizod.

Další skvělou zprávou je, že o hudbu by se měl opět postarat Burtonův dvorní skladatel Danny Elfman, jenž zpracoval soundtrack i pro původní film. Natáčení by mělo podle všeho začít už zítra v Londýně. S plnohodnotným pokračováním Burtonovy klasiky se to v předchozích letech strašně táhlo a jednu dobu to vypadalo, že vůbec nevznikne. Je tak rozhodně dobrou zprávou, že projekt už je konečně na správné trati. 

Pokud má hlavní část produkce začít již tahle brzy, mohli bychom se v nejbližší době dozvědět, kdo všechno další se připojí k obsazení. Z předchozích zpráv to například vypadalo, že by se mohla vrátit také Catherine O'Hara, která ztvárnila macechu Deliu Deetz. Ovšem to ještě stále nemáme od Warnerů potvrzené.

Původní Beetlejuice se stal z celé Burtonovy tvorby milovanou klasikou, které se dokonce podařilo vyhrát Oscara v kategorii Nejlepší masky. Budeme každopádně režisérovi držet palce, aby se mu zadařilo i napodruhé.