Přesně za měsíc bude na službě Apple TV+ premiérovat druhá řada povedeného postapokalyptického seriálu Silo (2023), v němž se hlavní role chopila sympatická Rebecca Ferguson (Duna: Část druhá). Tudíž je ideální čas na to, aby nám streamovací služba nadělila nějaký pořádný trailer. A přesně na ten se můžete podívat výše.

Další řada by měla hned navázat na konec předešlé sezóny, na jejímž konci Juliette 'Jules' Nichols (Ferguson) konečně vystoupí z útrob sila na povrch. A to jen aby zjistila, že jí celý život lhali. Celkově to vypadá na další řádně napínavou jízdu, navíc na úplném konci traileru se objeví nová postava jménem Solo v podání Steva Zahna (Bílý lotos), který v příběhu ztvární podstatnou roli. Samozřejmě tedy za předpokladu, že se bude seriál držet původních předloh od Hugha Howeyho. 

Původní příběh nás zavedl do doby, kdy je planeta Země zamořená extrémně nebezpečnými jedy, což přinutilo zbytek lidstva prchnout pod zem. Jedním z takových útočišť je obrovské podzemní silo, ve kterém přežívá až 10 tisíc lidí. Ti všichni žijí ve společnosti plné nařízení, o nichž se domnívají, že je mají chránit.

Tvůrcem a hlavním scenáristou i nadále zůstává Graham Yost, který například napsal akčňák Nebezpečná rychlost (1994) s Keanu Reevesem v hlavní roli. Zároveň je také tvůrcem úspěšného seriálu Strážce pořádku (2010).

Dále hrají Tim Robbins, Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, Alexandria Riley, Shane McRae, Remmie Milner, Clare Perkins, Billy Postlethwaite a Iain Glen.

Na službě Apple TV+ od 15. 11. 2024.