Už vás začíná trochu omrzovat hudba ze Hry o trůny od Ramina Djawadiho, tudíž se začínáte poohlížet po něčem novém? Tak to pro vás máme skvělou zprávu, Amazon totiž nechal studio Milan Records vydat první část oficiálního soundtracku k nadcházejícímu seriálu Kolo času, který zkomponoval skladatel Lorne Balfe. Soundtrack tak byl zveřejněn až ve dvě stě čtyřiceti zemích, přičemž druhá část k nám dorazí 3. 12., plus závěrečná část až 17. 12. 2021. Celý soundtrack je produkován společností 14th Street Music, kterou vlastní Hans Zimmer, Steve Kofsky a Lorne Balfe. A vy si jeho první část můžete výše poslechnout také. 

Balfe pro zkomponování hudby k seriálu oslovil několik slavných umělců, aby mu se soundtrackem pomohli. Jmenovitě to jsou například Peter Cox, Abby Lyons, skupina Our Native Daughters a mnozí další. Známému skladateli se na plné obrátky rozjela kariéra po roce 2010, kdy se se Zimmerem podílel na soundtracku k animáku Megamysl. Je tak například zodpovědný za hudbu k filmům jako Terminator Genisys, LEGO Batman Film, plus i k Mission: Impossible – Fallout, přičemž se stane skladatelem i pro další dva nadcházející díly. S televizními seriály už má však také řadu zkušeností, je například zodpovědný za hudbu k sériím jako Marcella, Koruna, The Cry a Dopesick. Kolo času se tak stane jeho druhým fantasy seriálem, tím prvním byla adaptace knih Philipa Pullmana, která nesla název Jeho temné esence. 

Právě včera vyšly první tři epizody Kola času. Čtvrté epizody se dočkáme zase až 26. 11., přičemž následně bude zbytek vyházet po týdnu. Poslední osmé epizody se tudíž dočkáme na Štědrý den, tedy 24. 12. 2021. Jak se vám soundtrack líbí?