Minulý rok na TV Prima Cool premiéroval zábavný popkulturní pořad POP COOLT, celým jménem POP COOLT powered by Kinobox, který se zaměřil na nejnovější a nejzajímavější věci ze světa filmů, seriálů, komiksů, her a umění. Pořadem tak provázela moderátorská trojice Alžběta Trojanová, Mikoláš Tuček a Tereza Tobiášová.

Právě Mikoláš Tuček ale na svém facebookovém profilu nedávno oznámil, že POP COOLT na TV Prima Cool končí. Podle Tučka pořad nepřilákal tolik diváků, kolik televize původně očekávala. Pouhé dva dny před Vánoci tak televize tvůrce informovala o tom, že pořad dostává stopku. Tuček se následně rozepsal o tom, jak se snažil s Primou dát projekt dohromady, což evidentně žádná procházka růžovým sadem nebyla. Počíst si o tom můžete níže.

Na jednom z velkých meetingů na začátku roku 2023 se Tuček s novým producentem například dohadoval o tom, kterým VOD službám by se měl pořad věnovat. Tuček a Trojanová si nakonec vybojovali, že pořad zahrne také obsah velkých streamovacích platforem jako Netflix, Disney+ a HBO Max, ale Prima pak požadovala, aby v rámci toho vznikly smlouvy o předávání materiálů a právech na jejich uveřejnění, což byl pro tvůrce další boj.

Dále se z Tučkova příspěvku můžeme dozvědět například to, že pořad se měl původně jmenovat „POP KULT“, nicméně ten nakonec neprošel, protože podle Primy nebyl „zcela dostatečně pochopitelný pro televizního diváka.“ Schválen byl následně název POP COOLT. 

Dále se v příspěvku píše například o spolupráci s Kinoboxem a průběhu poněkud komplikované produkce.

V neposlední řadě také Tuček poděkoval všem, kteří se na projektu podíleli, především výše zmíněné Alžbětě Trojanové, která je také jednou z hvězd naší nové série Legendy ze stolu: Vaesen. Té nedávno vyšla závěrečná epizoda, na kterou se můžete podívat níže.