Slavný britský seriál Černé zrcadlo (2011) se může chlubit celou řadou pamatovatelných epizod, které člověk z hlavy opravdu jen tak nedostane. Mezi ně pro mnohé fanoušky bezesporu patří USS Callister, první díl čtvrté řady, který je zcela zjevnou mrkačkou na Star Trek.

Epizoda se zaměřuje na nespokojeného spoluzakladatele populární multiplayerové online hry, který z DNA svých kolegů vytvoří jejich digitální klony. Ty poté proti jejich vůli drží ve virtuální realitě, kde nad nimi má neomezenou moc.

Na epizodu se posléze lepila chvála ze všech stran. Vědom si toho je i Netflix, který se zřejmě rozhodl, že toho využije. Ze serveru What's on Netflix tak přišla zpráva, že streamovací gigant hodlá epizodě USS Callister nadělit spin-off. A to v podobě třídílné minisérie.

První klapka by měla padnout někdy během jara ve Velké Británii, přičemž natáčení by mělo trvat asi 10 týdnů. Zatím není vůbec známo, co přesně nám má nabídnout hlavní dějová linie, ale podle všeho by v minisérii měla být představena nová postava jménem Rinko.

Zprávy o spin-offu slavné epizody se k nám dostaly už v roce 2021, ale těžko říct, zda se jednalo o ten samý projekt. Na výrobu má každopádně opět dohlížet i sám otec celé slavné série, kterým je scenárista Charlie Brooker. Spolu s ním se do projektu zapojily i výkonné producentky Annabel Jones a Jessica Rhoades. 

Tak doufejme, že Netflix nám další informace nadělí ještě před padnutím první klapky. V původní epizodě se představili herci jako Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel a Billy Magnussen. Zda se některý z nich pro chystanou minisérii (doslova) vrátí na palubu, se necháme překvapit.

Připomeneme, že minulý rok na podzim Netflix potvrdil i výrobu sedmé řady původního seriálu, o které však zatím nic moc nevíme.