Beastars by se dalo považovat za jedno z průkopnických anime. Nejenže řeší poměrně dost komplikovaný svět v pojetí antropomorfních zvířat, ale studio Orange se rozhodlo vzít tenhle titul a posunout ho na vyšší úroveň. A to ho kompletně zanimovat za pomoci 3D stylu. Tenhle krok byl sám o sobě dost odvážný, ale musím uznat, že práci odvedlo skvělou. Což je i důvod, proč se dočkáme třetí série. Navíc už víme, kdy přibližně můžeme očekávat první část.

A ono magické datum spadá na prosinec. Na akci Anime Expo, kde měl Beastars své místečko, byl uveřejněn plakát zobrazující dvě neznámé postavy, které poočku hlídají milovaného vlka Legosiho. Znalci mangy vědí, o koho se jedná… a samozřejmě se jedná o příslib odhalení velmi bolestivého tématu v tomto světě. Pokud bychom tedy měli čerpat z předlohy, můžeme se těšit na seznámení se s mořským životem, křížence, těžký svět dospělých a rvačkami na Černém trhu. Zároveň se ponoříme více do minulosti Luise a nahlédneme do Legosiho minulosti, která je... no, doopravdy zapeklitá.

Samotná třetí série vyjde postupně na Netflixu, s tím, že první část se objeví někdy v prosinci, druhá polovina je zatím stále plánovaná na rok 2025. Velkým potěšením je návrat režisérů a scenáristů v podobě Šiničiho Matsumiho a Nanami Higuči. Ti stojí za první i druhou sérií Beastars.

První televizní anime debutovalo na Netflixu v Japonsku a v programovém bloku televize Fuji TV a na TV Nishinippon v říjnu 2019. Mimo Japonsko debutovala sezóna na Netflixu v březnu 2020. Druhá sezóna anime měla premiéru v lednu 2021 a opět se vysílala v Japonsku v programovém bloku televize Fuji TV. Mimo Japonsko debutovala druhá sezóna na Netflixu v červenci 2021.

Navíc se o tomto celém odhalení zmínila i samotná autorka série Paru Itakagi a skrz krátký rozhovor vyjádřila svou radost nad provedením anime. Rozhovor si můžete pustit níže.