Slavný příběh o Popelce byl ve filmovém světě převyprávěn už mnohokrát. Českým a slovenským filmovým nadšencům se pravděpodobně jako první vybaví Vorlíčkova pohádka Tři oříšky pro Popelku (1973), kde titulní hrdinku ztvárnila Libuše Šafránková. Zapomenout ovšem nesmíme ani na velice pěknou verzi z roku 1969 od Vlasty Janečkové, kde si Popelku zas zahrála Eva Hrušková. Před tím vším tu byl Disney, který na základě legendárního příběhu vytvořil slavný animovaný film (1950), jenž se v roce 2015 dočkal i hraného remaku. Svou vlastní verzi před pár lety vytvořili i Norové, a to v podobě filmu Tři přání pro Popelku (2021).

Přáli jste si ale někdy Popelku vidět v trochu jiném kabátku? Respektive krvavějším a dospělejším? V tom případě pro vás máme skvělé zprávy, protože přesně taková verze se začne natáčet již příští měsíc. Server Bloody Disgusting totiž informoval o tom, že v plánu je vytvořit řádně krvavý film o Popelce, který má nést název Cinderella’s Curse.

Podle tvůrců bychom se měli těšit na temné převyprávění, které udělá radost především fanouškům goru a hektolitrů krve. Sama Popelka by totiž měla v chystaném filmu hrůzostrašným způsobem zabít hned několik lidí, ale to je bohužel zatím vše, co o chystaném snímku víme.

Snímek by měla zrežírovat producentka a herečka Louisa Warren, která natočila už celou řadu většinou nízkorozpočotých hororů. Scénář si zas vzal na starost Harry Boxley, který například napsal horůrek Easter Bunny Massacre: The Bloody Trail.

Na palubě už máme také herečky, hlavní role Popelky by se měla ujmout Kelly Rian Sanson (Když promluvila), zlou macechu si zahraje Danielle Scott, Vílu kmotřičku Chrissie Wunna a Popelčiny nevlastní sestry ztvární Lauren Budd a Mya Brown. Donutí Popelku roky soužení a otročení v domácnosti macechy k tomu, aby rozpoutala nějaký krvavý masakr? To se holt necháme překvapit. 

Samozřejmě se nejedná o první slavnou pohádku, která se dočká dospělé a krvavější verze. Režisér Rhys Waterfield se před několika měsíci pochlubil svým hororem Medvídek Pú: Krev a med, ve kterém ze slavného a milého médi udělal krvežíznivého zabijáka. Už navíc chystá nejenom pokračování, ale i temnější verze Petra Pana a kolouška Bambiho. Nevyloučil ani hororovou předělávku Teletubbies, což zní opravdu hrůzostrašně.

Jsme tudíž zvědaví, co se z chystané krvavé Popelky vyklube. Žádné mistrovské dílo ale raději neočekávejte. Pokud všechno půjde dobře, snímek by měl vyjít už letos někdy během října/októbra.