Studio IFC Films pro nás na začátek příštího roku nachystalo drsný revenge thriller, který ponese název Clean. Stejně tak se bude přezdívat i hlavní hrdina, o kterém celý snímek bude vyprávět. Tajemný Clean (Adrian Brody) si žije klidným a relativně spokojeným životem jako místní popelář. Onen pokojný styl života si však vybral záměrně. Clean totiž kdysi býval hrozivým a nebezpečným kriminálníkem, který neměl žádné zábrany přistoupit k násilí. V rámci jeho zločineckého života ale pak došlo k osobní tragédii, která mu změnila pohled jak na život, tak i na svět. Jelikož se za onu tragédii cítil osobně zodpovědný, rozhodl se, že bude hledat vykoupení mimo gangsterské okruhy. 

Během své práce se seznámí s mladou dívkou, která mu vzhledem velice připomíná jeho vlastní dceru. Dívka si však začne stýkat s nepravými lidmi. Radost z toho, že konečně našla své místo v nějaké komunitě přátel, rychle vystřídá strach o holý život. Z jejích nových „přátel“ se totiž vyklubou členové místního zločineckého gangu, kteří mají s mladou ženou své vlastní plány. Clean tak nebude mít na vybranou. Opět se bude muset vrátit ke svému násilnému stylu řešení věcí. Tentokrát to však bude pro dobrou věc. Je to totiž jediný způsob, jak dívku zachránit. A kdo ví. Možná její záchranou přivodí klid a vykoupení i sám sobě. Svými činy však upoutá pozornost Michaela (Glenn Fleshler), vůdce celého gangu, který si vyžádá Cleanovu hlavu. Jeho pěšáci však nemají absolutní ponětí o tom, proti komu je to šéf vlastně poslal. 

O scénář a režii se postaral Paul Solet, který s Adrianem Brodym už v minulosti pracoval. A to na krimi thrilleru Bullet Head. Brody mu pomohl nejenom se scénářem, ale také se postaral o filmový soundtrack. Ve filmu také uvidíme herce jako Michelle Wilson, Richie Merritt, Chandler Ari DuPont, Mykelti Williamson a John Bianco. Oficiální premiéry se dočkáme 28. 1. 2022.