V roce 1999 nám americký režisér Troy Duffy představil svůj celovečerní debut, kterým se stal akční thriller Pokrevní bratři (The Boondock Saints). V něm se Sean Patrick Flanery (Saw 3D) a Norman Reedus (Živí mrtví) ujali rolí dvou irských sourozenců Connora a Murphyho, kteří ve jménu božím vytáhnou do boje proti bostonskému kriminálnímu podsvětí.

Kritici snímek vyloženě zavrhovali do pekel, přičemž ani v kinech si nevedl vůbec dobře, ale pro mnoho diváků se jednalo a náležitě zábavnou guilty pleasure podívanou, která svým stylem hodně připomíná tvorbu Quentina Tarantina. V roce 2009 pak Duffy natočil pokračování, do něhož se oba dva výše zmínění herci vrátili také.

Ovšem nyní se zdá, že se nebude jednat o jediné pokračování. Server Deadline hlásí, že Pokrevní bratři se v budoucnu dočkají i třetího dílu. 

Na jeho výrobu bude dohlížet studio Thunder Road, které se například podílelo i na tvorbě všech filmů Johna Wicka. Přidat by se k němu mělo ještě studio Dragonfly Films. Už se také počítá s návratem jak Seana Patricka Flaneryho, tak i Normana Reeduse, přičemž oba dva herci se nechali slyšet, že se na spolupráci se zmíněnými studii těší.

Troy Duffy, který od dob zmíněné dvojky nic nenatočil, se už ale otěží režiséra nechopí. Plánuje ale místo toho napsat sérii knih, skrze které bude v příběhu obou dvou bratrů pokračovat. Společnosti se proto nyní poohlíží po vhodném filmařovi, který by se práce režiséra třetího dílu zhostil. Zatím také není známo, kdo vlastně zpracuje scénář. 

Mezi producenty za Thunder Road patří Basil Iwanyk a Erica Lee, za Dragonfly Films zas Todd Myers a Peter D. Graves.

Taktéž zatím nevíme, kdo všechno se k hercům připojí, stejně tak ani to, kdy se ho dočkáme. Ale snad se nějakých dalších zajímavých novinek dočkáme ještě letos.