Loni na podzim jsme se dozvěděli, že komerčně úspěšný a vlastně i docela zábavný survival thriller Fall (2022), ve kterém dvě mladé ženy uvíznou na vrcholku více než půlkilometrové rádiové věže, dostane rovnou dvě pokračování. Původní režisér Scott Mann, který bude jedním z producentů a scenáristů, by měl natočit třetí díl, ovšem dlouhou dobu bylo otázkou, kdo zrežíruje „dvojku“.

S odpovědí přišel server Variety, který odhalil, že druhý díl natočí bratři Michael a Peter Spierigovi. Ti mají za sebou hned několik poměrně známých titulů, například upířinu Svítání (2009) a sci-fi Predestination (2014), kde si zahrál Ethan Hawke. Natočili také Jigsaw (2017), osmý díl ze slavné filmové série Saw, která se do věčných lovišť rozhodně nechystá. Jejich posledním zrežírovaných filmem byl horor Winchester: Sídlo démonů (2018). 

Zatím není známo, o čem přesně chystaná dvě pokračování budou, podle serveru se ale můžeme těšit na návrat jistých postav z prvního dílu, zároveň nám ale budou samozřejmě představeny i postavy nové. Tvůrci zároveň slibují mnohem hrůzostrašnější a napínavější podívanou, ze které dostaneme závrať. Tak se necháme překvapit, kam příští hrdinové vlastně polezou příště.

První film každopádně zaznamenal slušný komerční úspěch, z rozpočtu 3 milionů dolarů se mu podařilo utržit téměř 22 milionů. Dařilo se mu i na Netflixu, kde se nějakou dobu držel v TOP 10 nejsledovanějších titulů hned v několika lokacích.

O scénář k druhému dílu se každopádně opět postarají Scott Mann a Jonathan Frank, který pracoval i na jedničce. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme.