Úspěch desátého dílu (2023) slavné filmové série Saw, která letos oslaví 20 let od svého vzniku, zajistil, že studia Lionsgate a Twisted Pictures se vrhanou na další kapitolu. Té jsme se měli dočkat překvapivě brzy, přesněji již 27. 9. 2024. Fanoušci se ale nakonec budou muset obrnit trpělivostí, protože představitelé společnosti Lionsgate oznámili, že premiéra se odkládá o celý jeden rok. Snímek by měl nakonec vyjít až 26. 9. 2025.

Vzhledem k tomu, že se film ještě ani nezačal natáčet, tak odklad premiéry příliš překvapivý není. Stále také ještě ani nevíme, kdo všechno se ve filmu vlastně objeví. Mnozí fanoušci budou jistojistě vyhlížet návrat Tobina Bella jakožto vychytralého Johna Kramera alias Jigsawa, ovšem zda se ke snímku po svém návratu v desítce skutečně připojí, je i nadále otázkou. 

Také stále nevíme, o čem přesně připravovaný Saw XI bude. Má se jednat o další interquel? Nebo nás čeká něco úplně jiného? V potitulkové scéně Saw X se opět vrátil na scénu detektiv a Jigsawův učedník Mark Hoffman (Costas Mandylor). Že by se pro něj v další filmové kapitole našlo místo? S jistotou můžeme odhadnout snad jen to, že nám tvůrci představí další sérii smrtících her a pastí, do nichž se chytí nová skupinka nešťastníků.

Už pár měsíců také víme, že otěží režie se opět chopí Kevin Greutert, který kromě zmíněného desátého dílu natočil také Saw 6 (2009) a Saw 3D (2010). 

Dále také víme, že scenáristické duo Josh Stolberg a Pete Goldfinger, které napsalo poslední tři díly, se už pro jedenáctý film nevrátí. Dalších zajímavých informací bychom se snad mohli dočkat po padnutí první klapky.