V roce 2019 premiéroval na Netflixu thriller Díra, o který se postaral režisér Galder Gaztelu-Urrutia. V něm se hlavním hrdinou stal chlapík jménem Goreng (Ivan Massagué), který se jednoho dne probudí v jakémsi vězení, v němž jsou jednotlivé cely vyskládané věžovitě na sobě.

Všechny cely tak propojuje velká díra uprostřed, přes kterou začne z nejvyšších pater čas od času sestupovat stůl s jídlem. V každé z cel se na nějakou chvíli stůl zastaví, aby se mohli vězni najíst, a následně postupně sestupuje dolů do nejnižších cel. Vězni, kteří obývají nejvyšší cely, mohou tudíž královsky hodovat, ovšem na nešťastníky z nejnižších cel čekají pouhé zbytky, někdy ani to ne. Jednotliví vězni ale nezůstávají ve svých daných celách napořád. Šťastlivci v nejvyšších celách, kteří si mohli ze stolu s jídlem brát to nejlepší, se ze dne na den mohli najednou stát nebožáky v nejnižších úrovních.

Pokud jste španělský thriller viděli a líbil se vám, tak pro vás máme dobrou zprávu. Pokračování je již na cestě, přičemž Netflix se pochlubil prvními fotkami. 

O přesném ději druhého dílu, který zcela bezpochyby naváže na kritiku lidské společnosti z jedničky, zatím nic nevíme, ale podle fotek se zdá, že opět zavítáme do výše zmíněného vězení, tentokrát však s jinými protagonisty. Ty ztvární herci Hovik Keuchkerian a Milena Smit, bližší informace o jejich postavách však zatím nejsou k dispozici.

Není ale divu, že pokračování dostalo na streamovací službě zelenou. Jak ostatně služba ve výše uvedeném twitterovém příspěvku zmiňuje, Díra se na Netflixu stala nejpopulárnějším španělským filmem vůbec. Stejně tak se film dočkal i vřelého přijetí jak od kritiků, tak i od diváků. Necháme se proto překvapit, zda podobný úspěch předvede i dvojka. 

Režii pokračování si opět vzal na starost Galder Gaztelu-Urrutia, pro něhož byl první díl celovečerním debutem, se kterým zabodoval hned na několika filmových festivalech.

Zveřejnění prvních fotek navíc naznačuje, že bychom se v brzké době mohli dočkat také nějakého toho prvního traileru. Oficiální premiéra na Netflixu zatím stanovena nebyla.