Už od vydání prvního dílu Kouzelné romance z roku 2007, ve které zazářila Amy Adams v roli roztomilé princezny Giselle, chtělo mnoho fanoušků pokračování. A přesně toho bychom se měli dočkat ještě letos na podzim. Jak se ale zdá, druhý díl, který ponese název Disenchanted, bude na Disney+ premiérovat už za necelý měsíc.

Disney se totiž rozhodl, že datum premiéry posune o týden dřív. Místo 24. 11. tak bude očekávaná pohádka premiérovat už 18. 11. 2022. Společnost se také na svém Twitteru pochlubila novým oficiálním plakátem, na který se můžete podívat níže. Pokračování tak přímo naváže na události, ke který došlo v prvním díle, což zároveň znamená, že kromě Giselle uvidíme celou řadu dalších starých známých. 

Hlavními postavami se tak opět stanou princezna Giselle a její manžel Robert (Patrick Dempsey), kteří se přestěhovali do Pittsburghu, kde vychovávají dceru Morgan (Gabriella Baldacchino). Ani po dlouhých deseti letech si ale Giselle nedokáže zvyknout na to, že skutečný svět není tak dokonalý. Jistě, v pohádkách možná princezny a princové žijí šťastně až do smrti, ale zde se musí každodenně potýkat s krutou realitou.

Následně se jí tak začne stýskat po svém kresleném království jménem Andalaisa, přičemž zatouží po tom, aby svět jejího muže byl o něco pohádkovější. Ono přání jí ale skutečně vyplní čarodějka a intrikářka Malvina Monroe (Maya Rudolph), která však má nekalé úmysly. Když se následně Gisellina touha obrátí proti ní, bude muset zachraňovat nejenom sebe, ale i svou rodinu. 

O režii filmu se postaral Adam Shankman, tvůrce snímků jako Dlouhá cesta, Hairspray a Pohádky na dobrou noc. O scénář se postarali Brigitte Hales, Richard LaGravenese, Scott Neustadter a Michael H. Weber.

Zcela původně byl snímek oznámen už v roce 2010, přičemž natočit ho měla režisérka Anne Fletcher. Jelikož ale tvůrci nebyli schopni pro pokračování vymyslet dostatečně kvalitní příběh, nakonec šel celý projekt k ledu. Z toho se dostal až v roce 2020, kdy Disney oznámil, že druhý díl je znovu ve výrobě.