Pokud se řadíte mezi zapřisáhlé fanoušky katastrofických akčňáků, se vší pravděpodobností vám neunikl snímek Greenland: Poslední úkryt (2020), ve kterém se v hlavní roli objevil Gerard Butler. Ten ve snímku ztvárnil hrdinu Johna Garrityho, jenž se spolu s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem (Roger Dale Floyd) vydá hledat útočiště před ničivou kometou, která míří k Zemi.

Snímek neměl po uvedení na VOD vyloženě špatné recenze, z rozpočtu 35 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo v kinech utržit 52,3 mega, což sice není žádný zázrak, ale je nutné připomenout, že film vyšel v době, kdy pandemie koronaviru začala drtit jak Hollywood, tak i kinosály všude po světě.

V půlce roku 2021 bylo každopádně oznámeno pokračování, které by mělo nést název Greenland: Migration. 

Server Deadline nyní hlásí, kdy se začne pokračování natáčet. Hlavní část produkce by měla začít během letošního dubna ve Velké Británii. Těšit se tak můžeme na návrat jak Gerarda Butlera, tak i Moreny Baccarin.

Co se děje týče, tak tentokrát bychom se měli těšit na postapokalyptický příběh, v němž John a jeho rodina opustí bezpečí bunkru, aby našli nový domov ve světě, jenž byl kometou Clarke zcela zdevastován. Vydají se tak na strastiplnou cestu napříč evropskou pustinou, která nebude ani trochu jednoduchá.

Druhý díl by také měl být o něco dražší, rozpočet by se údajně měl pohybovat kolem 65 milionů dolarů. 

O režii se má opět postarat Ric Roman Waugh, který s Butlerem minulý rok natočil i akčňák Kandahar. Vrací se i scenárista Chris Sparling (Pohřben za živa), který druhý díl napsal spolu s Mitchellem Lafortunem.

Oficiální datum premiéry zatím neznáme, ale odhadem by mohl film premiérovat někdy v druhé polovině roku 2025.