Nejočekávanějším filmových DC titulem letošního roku je zcela bezpochyby pokračování Jokera s podtitulem Folie à Deux, ve kterém si Joaquin Phoenix zopakuje svou oscarovou roli titulního klauna. Premiéra se nám rychle blíží, do našich kin film dorazí už za měsíc, tudíž jsme zvědaví, zda druhý díl dosáhne podobných kvalit jako jednička.

Snímek se každopádně už za pár dní má objevit na momentálně probíhajícím filmovém festivalu v Benátkách, tudíž ještě tento týden by se k nám měly dostat první recenze od kritiků a novinářů. Taktéž je otázkou, zda si pokračování povede stejně slušně i s tržbami. První Joker má na kontě více než miliardu, což je na film s ratingem R skvělý výkon. Už teď se ale odhaduje, že dvojka v kinech odstartuje silně, tak se necháme překvapit.

Níže se každopádně můžete podívat na novou krátkou upoutávku, ve které je několik dosud neviděných scén. 

Jak už nějaký čas víme, kromě Jokera se jednou z předních postav stane také Harley Quinn (Lady Gaga), se kterou se Joker setká během svého „pobytu“ ve věznici/blázinci Arkham. Velkou roli bude ve filmu hrát i hudba, v rámci čehož máme i počítat s několika muzikálovými sekvencemi. O tom, zda to bude fungovat, se budeme moci sami přesvědčit už brzy.

O režii se opět postaral Todd Phillips, který scénář napsal znovu se Scottem Silverem (Fighter).

Dále se můžeme těšit na herce jako Brendan Gleeson, Leigh Gill,Catherine Keener, Jacob Lofland, Harry Lawtey a Zazie Beetz.

V kinech od 3. 10. 2024.