Máme tady další novinku, která se týká hraných předělávek Disneyho klasických animáků. Ovšem pozor, tentokrát to není žádné oznámení o dalším remaku, stejně tak ani nevyšel žádný nový trailer. Zdá se totiž, že pokračování hraného Aladina od Guye Ritchieho, který nám v budoucnu nadělí také hranou verzi Disneyho Herkula, nakonec nevznikne. Alespoň to tedy vypadá podle twitterové odpovědi Aladinova představitele Menaa Massouda. Jeden z uživatelů se totiž zeptal, zda se pokračování skutečně dočkáme, ovšem herec na to odpověděl, že ,,je to momentálně velice nepravděpodobné.“

To je ale poměrně překvapivý update, protože zrovna první díl Aladina si v tržbách vedl vyloženě fantasticky. Celosvětově se mu podařilo vydělat přes miliardu dolarů, což z něho dělá jednu z komerčně nejúspěšnějších hraných předělávek. Bylo by tudíž vcelku divné, kdyby se na druhý díl Disney vykašlal. 

Nutno také dodat, že od Disneyho stále ještě žádné oficiální prohlášení nepřišlo. Pokud by ale byl druhý díl skutečně zrušen, tak se vší pravděpodobností to bude kvůli pokračujícímu snižování nákladů, které generální ředitel Bob Iger oznámil minulý měsíc. Navíc na konci minulého roku Massouda prohlásil, že k filmu byli přizváni jiní scenáristé, aby zpracovali nový náčrt scénáře. Je tudíž možné, že film se dostal do nějakých tvůrčích komplikací.

Ale stejně je divné, že by Disney rušil další díl ze své série hraných remaků, které se (bohužel) prokázaly být spolehlivým zlatým dolem. Stejně tak minulý měsíc Guy Ritchie projevil zájem opět si druhý díl natočit. Holt si budeme muset počkat na nějaké oficiální oznámení, které nám dá jasnou odpověď. Co se druhého dílu Aladina týče, Disney mu dal zelenou v roce 2020, přičemž tentokrát by se mělo jednat o zcela samostatný příběh, který nebude adaptací žádného animáku. 

Je také možné, že výrobu snímku ovlivnila kauza s Willem Smithem, který v remaku ztvárnil fanoušky milovaného Džina, a jeho fackou Chris Rockovi na minulých Oscarech. Nicméně vzhledem k tomu, že Smith celý rok sekal dobrotu, v rámci čehož se začaly obnovovat různé produkce, tak pochybujeme, že by to byl nějaký velký důvod ke zrušení. Holt se budeme muset nechat překvapit.

Letos se k nám každopádně dovalí hned dva hrané remaky Disneyho animáků, prvním bude Peter Pan & Wendy, jenž na Disney+ dorazí 28. 4. 2023, a druhým Malá mořská víla, která půjde do kin 25. 5. 2023.