Loni na podzim jsme se dozvěděli, že povedený a možná i poměrně nedoceněný horor Neutečeš (2014), ze kterého se budete na ulici nějakou dobu nervózně ohlížet přes rameno, dostane pokračování jménem They Follow. Opět by se do něho měla vrátit hrdinka Jay Height v podání Maiky Monroe, která už brzy zazáří ve skvěle vyhlížejícím krimi hororu Longlegs.

Minulý rok se server Collider domníval, že nezávislé studio NEON možná bude chtít druhý díl vydat už během letoška, kdy původní snímek oslaví 10 let od premiéry. Nicméně zmíněná herečka, která nedávno poskytla rozhovor serveru IndieWire, uvedla, že natáčení začne až někdy v první polovině roku 2025. Zároveň dodala, že se strašně těší, až si Jay zase zahraje, protože podle jejích slov je scénář „opravdu ku*evsky dobrý“. 

Příběh prvního filmu se točil kolem strašlivého prokletí, které se jako štafetový kolík předává z člověka na člověka sexem. Prokletého jedince sleduje jakási hrozivá démonická entita se schopností měnit podoby, která volným krokem onoho nešťastníka neustále pronásleduje. Po následném dopadení ho zabije, přičemž poté zas začne pronásledovat dříve prokletou osobu. Jay Height se tak stane jednou z nešťastnic, na kterou kletba padne, snaží se proto najít způsob, jak se jí zbavit, zároveň si ale musí dávat pozor, aby ji ona hrozivá entita nepolapila.

Co přesně se bude odehrávat v pokračování, je zatím otázkou, nicméně dle názvu je možné, že ona démonická bytost už nebude omezená pouze na jedno tělo. Podle hereččiných slov to také vypadá, že příběh by se měl odehrávat asi 10 let po událostech prvního dílu.

O režii se opět postará David Robert Mitchell, který také natočil komedii Mýtus o pyžamové party (2010) a mysteriózní thriller Záhada Silver Lake (2018). Kdo další se k Monroe ještě připojí, zatím není známo.