Umučení Krista (2004), známý a poněkud rozporuplně přijímaný film Mela Gibsona, dostane pokračování, které má být ve vývoji už od roku 2016. Fakt, že zrovna takovýto film dostane další díl, vyvolal mezi fanoušky vlnu vtipných reakcí, v rámci kterých vymýšleli pro pokračování své vlastní humorné názvy. Vypadá to ale, že chystaný druhý díl bude patrně rozdělen na dvě části, možná i více.

Na IMDb nese totiž snímek název The Passion of the Christ: Resurrection - Part I. Zde se hodí připomenout, že Jim Caviezel, který ztvárnil Ježíše, v jednom rozhovoru z července skutečně uvedl, že snímek bude by mohl být rozdělen na vícero částí. Stejně tak prohlásil, že to má být ,,největší film v historii kinematografie.“ Momentálně to vypadá, že první klapka by mohla padnout někdy krátce po začátku nového roku v Mexiku. 

Jak již bylo řečeno, první díl byl přijat rozporuplně, někteří ho chválili za jeho působivé vyobrazení poslední části Ježíšova života, jiní zas odsuzovali nadměrné násilí a jisté prvky, které podle nich zaváněly antisemitismem. V kinech ale film zabodoval, z rozpočtu 30 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 612,1 mega.

Jak asi může být z názvu pokračování jasné, příběh by se měl soustředit na tři dny po Ježíšově smrti, které následně vedly k jeho vzkříšení. Vrátit by se měla Maia Morgenstern jako Panna Marie, Christo Jivkov jako apoštol Jan a Francesco De Vito jako svatý Petr.

O režii by se měl opět postarat Mel Gibson, který letos v létě uvedl, že měl pro film dva zcela odlišné scénáře. První byl podle něho velice slušný a strukturovaný, přičemž obsahoval přesně to, co by se od pokračování jeho prvního filmu dalo očekávat. Druhý zas byla podle režiséra šílená jízda, ve které se divák měl podívat do jiných světů a říší. Jaký ale bude konečný výsledek, se holt budeme muset nechat překvapit.

Gibson se na scénáři podílel i se svým dlouholetým spolupracovníkem Randallem Wallacem, který například napsal scénář k jeho Statečnému srdci (1995). Na IMDb je taktéž uvedeno, že snímek by mohl premiérovat někdy během roku 2025.