Tomb Raider z roku 2018 byl nemastný neslaný. Sice jsme se dočkali kvalitní akce, ale postavy a příběh byly dost plytké. Napravit se to ale pokusí režisérka, která dostala na starost pokračování.

Nejedná se o první změnu, kterou toto nové filmové zpracování slavné archeoložky Lary Croft zaznamenalo. První díl měl totiž pod palcem Roar Uthaug, zatímco na scénáři se podílela Geneva Robertson-Dworet společně s Alastairem Siddonsem. Uthaug se ale režírování druhého dílu vzdal a vystřídal ho Ben Wheatley. Toho ale v režisérském křesle také nenajdeme, jelikož se jeho role ujmula Misha Green.

Jestli vám přijde, že jste toto jméno už někde slyšeli, tak nejste na omylu, Green byla showrunnerkou seriálu Lovecraftova země. Mimo to také napsala scénář pro každou jednotlivou epizodu a jednu z nich dokonce i režírovala.

O tom, že se Green chopí režie a psaní scénáře nového dobrodružství Lary Croft, nejprve informoval magazín Deadline, jehož informace následně potvrdila Green na svém Twitteru, kde se zmínila o svých nejoblíbenějších hrách s Larou Croft. Ze starších dílů je jejím favoritem Tomb Raider: Legend, zatímco v nové trilogii se nemůže rozhodnout mezi Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider.

Z jakého důvodu Wheatley opustil svou režisérskou pozici, bohužel nevíme. On sám se k tomu zatím nevyjádřil a žádné informace nepřišly ani z jiných zdrojů. Prozatím je jeho odchod opředen tajemstvím. Je ale dost možné, že produkci Tomb Raider 2 opustil kvůli své práci na hororovém filmu, který ho zaměstnával během pandemie, či kvůli režírování The Meg 2.

Tomb Raider 2 měl dorazit již v březnu/marci tohoto roku, ale jako u většiny filmů, ani zde jsme se nevyhnuli odkladu. Nové datum vydání prozatím nebylo oznámeno. V roli Lary Croft i nadále zůstává Alicia Vikander, se kterou bychom se měli podívat do zamrzlých pustin Sibiře a tropických končin Jižní Ameriky.