Komediální detektivka Na nože z roku 2019 byla pro režiséra Riana Johnsona vyloženou trefou do černého. Nejenže se film dočkal převážně pozitivních ohlasů, ale zároveň si vedl skvěle i z komerčního hlediska. Z rozpočtu 40 milionů dolarů se snímků podařilo vydělat parádních 311 milionů. Tudíž druhý díl byl vyloženě zaručený. A nedávno talentovaný režisér na svém Twitteru konečně zveřejnil krátký teaser, který odhaluje oficiální název pokračování. Podívat se na něj můžete níže. Snímek tak ponese název Glass Onion: A Knives Out Mystery. Teaser taktéž odhaluje hvězdné obsazení, kterého se ve filmu dočkáme. Tomu samozřejmě kraluje Daniel Craig, který opět ztvární schopného detektiva Benoita Blanca.

Že je vám onen název povědomý? Není divu, však se tak jmenuje i slavná píseň od Beatles, kterou slavná britská skupina složila v roce 1968. Bude s tím nějakým způsobem souviset i samotný film? To se budeme muset nechat překvapit. Ostatně není to poprvé, co jméno filmu Johnson převzal z názvu nějaké písně. První díl se v originále nazývá Knives Out, což je také název jedné z písní skupiny Radiohead.

Nutno ovšem dodat, že za dvojkou již nestojí studio Lionsgate. Na začátku jara roku 2021 totiž byla práva k filmové sérii odkoupena Netflixem, který zároveň oznámil, že se dočkáme nejen druhého, ale i třetího dílu. Netflix tak odkoupení práv stálo 450 milionů dolarů. Rian Johnson také v minulosti oznámil, že druhý díl nebude přímým pokračováním dílu prvního, místo toho se bude jednat o zcela nový případ, který bude muset detektiv Blanc vyšetřit. 

Johnson se opět ujal otěží scenáristy a režiséra, přičemž po premiéře by se údajně měl hned vrhnout na tvorbu třetího dílu. Mezi další herecké hvězdy, které v pokračování uvidíme, patří Kathryn Hahn, Ethan Hawke, Edward Norton, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick a Madelyn Cline.

Filmu bychom se měli údajně dočkat někdy během letošního podzimu.