Produkce očekávané marvelovky Black Panther: Wakanda Forever se střetla z celou řadou problémů. Ale nakonec se zdá, že se jí přece jenom dočkáme opravdu ještě letos. Fanoušci jsou samozřejmě zvědaví na to, jak druhý díl bude rozšiřovat MCU. Inu, zaručeně se dočkáme zbrusu nových postav, mezi které patří i noví antagonisté. Jedním z nich bude mocný atlantský válečník Attuma, který by měl pro film sloužit jako jeden z primárních padouchů. I přestože ještě nevyšla žádná fotka z filmu s jeho představitelem, k dispozici už je alespoň artový first look od MCU Facility, který odhaluje, jak by měl ve snímku vypadat. Jeho podobu si tak můžete prohlédnout níže. 

Jak fanoušci komiksů možná vědí, Wakanda je často ve válce s Atlantidou. Druhý díl Black Panthera by si tak měl na tento konflikt posvítit trochu blíže. To znamená, že uvidíme i řadu postav spojených s Atlantidou, mezi ně bude patřit například i její král Namor the Sub-Mariner, jehož Attuma považuje za jednoho ze svých největších nepřátel. Namor by údajně měl být také primárním záporákem filmu, to ovšem zatím není potvrzené. Jeho podobu si můžete prohlédnout níže. Zdá se také, že někteří Atlanťané si zachovají svou modrou barvu pleti z komiksů. Ale to nám patrně potvrdí až první oficiální trailer, který by k nám mohl dorazit už snad za několik měsíců, možná i dříve. 

Natáčení bylo úspěšně dokončeno na začátku letošního jara, ale nějakou dobu se zdálo, že na produkci druhého dílu leží nějaká hrozivá a zlá kletba. Štáb se totiž potýkal s celou řadou problémů, mezi ten nejzávažnější patří úraz na place, který utrpěla herečka Letitia Wright, představitelka Shuri. Kvůli jejímu převezení do nemocnice se tak musela produkce zastavit na celé dva měsíce. To však ještě nebyl konec všem útrapám. Krátce po návratu Wright se ukázalo, že herečka Lupita Nyong´o, která ztvárnila T´Challovu lásku Nakiu, má pozitivní test na koronavirus. A následně se ukázalo, že pozitivní vyšel i několika dalším hercům a členům štábu. Produkce tak musela být opět pozastavena.

Film se ale letos nakonec opravdu dočkáme, oficiální premiéra je stanovená na 10. 11. 2022. Pochodeň hlavního protagonisty tak převezme od zesnulého Chadwicka Bosemana někdo jiný. Mnozí fanoušci se shodují nad tím, že by to mohla být právě výše zmíněná Shuri. To se ale necháme překvapit. Film by taktéž měl představit superhrdinského nováčka, kterým bude Riri Williams (Dominique Thorne), taktéž známá pod pseudonymem Ironheart.

O režii snímku se opět postaral Ryan Coogler. Podílel se také na scénáři, se kterým mu pomáhal Joe Robert Cole. Dále ve filmu uvidíme herce jako Danai Gurira, Winston Duke, Martin Freeman a Angela Bassett.