Korunu krále hororů pro rok 2022 si letos už zcela nepochybně udrží snímek Smile, o který se postaral nadějný režisér Parker Finn. Snímek celosvětově vydělal přes 215 milionů dolarů, což z něj zároveň dělá komerčně nejúspěšnější horor letoška. Zároveň se na film lepí především pozitivní reakce jak od kritiků, tak i od diváků. A vzhledem k tomu, že se jedná o Finnův celovečerní debut, to je rozhodně úspěch, na nějž může být mladý filmař náležitě pyšný.

S hororovým žánrem to ale Finn zkoušel ještě v minulostí. A to skrze krátkometrážní tvorbu. V roce 2020 tak vyšel jeho jedenáctiminutový horor jménem Laura Hasn't Slept, který s určitými motivy sloužil jako inspirace pro Smile. Skvělou zprávou nyní je, že se na film můžete podívat i vy. Celý si ho můžete pustit výše. 

Ve snímku se hlavní hrdinkou stane vyděšená Laura Weaver (Caitlin Stasey), která navštíví svého psychoterapeuta (Lew Temple), aby mu povyprávěla o hrůzostrašných snech, s nimiž v poslední době zápolí. Ve snech se vždy střetne s tajemným usměvavým mužem, který jí chce ukázat svou pravou tvář. Doslova. Ovšem Laura ví, pokud na ni pohlédne, tak určitě zemře. Jak ale příběh pokračuje, na Lauru čeká jedno pěkně nemilé překvápko. Opravdu se nadchází v ordinaci? Nebo její strašlivý sen pokračuje?

Krátkometrážní film se dočkal pozitivních ohlasů, přičemž když se dostal k producentům od společnosti Paramount, rázem byl položen základní kámen pro režisérovu celovečerní prvotinu. 

Pokud jste náhodou horor Smile ještě neviděli, níže se můžete podívat na oficiální trailer, možná vás přesvědčí dát mu šanci. Ale bacha, lekaček je tam požehnaně. A mnohdy jsou poměrně dost vydařené.

Co na krátkometrážní film říkáte?