Stanice AMC proslula především dvěma slavnými seriály. Prvním je Perníkový táta (Breaking Bad), který je často považován za jeden z nejlepších příběhových seriálů všech dob, a druhým je ještě úspěšnější Živí mrtví (The Walking Dead), který se stal pro stanici vyloženě zlatým dolem. A jak se zdá, AMC nyní obrací tvář na další druh nemrtvých, tentokrát však mnohem atraktivnější. V letošním prosinci totiž začne produkce seriálové verze Interview s upírem

Původní předloha z roku 1976 pochází od autorky Anne Rice, přičemž v roce 1994 se diváci dočkali mnohem známější filmové adaptace, ve kterých ztvárnili hlavní role Brad Pitt, Tom Cruise a Kirsten Dunst. AMC tak dalo zelenou k vytvoření osmidílného seriálu, který si na aristokratické vampýry posvítí zase krapet modernějším světlem. Role upíra Loiuse se ujme herec Jacob Anderson, který je především známý díky Hře o trůny, kde ztvárnil Šedého Červa, vůdce otrockých vojáků jménem Neposkvrnění. Role upíra Lestata zase připadne australskému herci Samu Reidovi. A když už jsme u té Hry o trůny, tak možná by se ještě hodilo zmínit, že pilotní díl si vezme na starost Alan Taylor, který několik epizod slavného fantasy seriálu natočil. 

S budoucím vznikem seriálu taktéž přichází otázka, zda se AMC vrhne i na další známé dílo autorky, kterým je Královna prokletých. To se totiž odehrává ve stejném universu, přičemž ústřední postavou je tentokrát upír Lestat, který se dá dohromady s pramatkou vampýrů Akashou. Podle předlohy vznikla i filmová adaptace. Na rozdíl od Interview s upírem už ale příliš velký úspěch neslavila. Je ovšem možné, že pokud se seriálová verze od AMC povede, Královna prokletých by mohla být další na řadě.