Na konci léta odstartovala již třetí řada DC seriálu Stargirl od stanice The CW, která nese název Frenemies. Do jejího závěru tak zbývá pouze několik epizod. Jakmile však třetí řada bude za námi, budeme muset dát celému seriálu navždy sbohem. Server Deadline nedávno odhalil, že Stargirl pro čtvrtou řadu obnovena nebude, tudíž 7. 12., kdy vyjde poslední epizoda, se už dočkáme finále celého seriálu.

Tvůrce Geoff Johns však fanoušky ujišťuje, že k žádnému otevřenému konci nedojde, přičemž bychom se měli dočkat kompletního a snad i uspokojivého uzavření celého příběhu. Ve svém prohlášení ze včerejška tak uvedl následující:

,,Stargirl měla v mém srdci speciální místo hned z několika důvodů. Se všemi těmi změnami uvnitř stanice jsme si byli vědomi, že by to mohla být poslední řada, podle čehož jsme ji také napsali. Vydali jsme tak sezónu Stargirl, která je dle mého tou nejlepší, přičemž má i kompletní kreativní uzavření.

,,Obsazení a štáb jsou výjimeční a rád bych jim všem poděkoval za to, že mi pomohli vdechnout této sérii život. Brec [Bassinger] ztvárnila Courtney všemi možnými způsoby - s grácií, silou a humorem. A to nad moje očekávání. Jsem vděčný WBTV a The CW za to, že nám daly domov, abychom mohli vyprávět tento příběh a uctít mou milovanou zesnulou sestru. Jsme více než vděční tisku a fanouškům, kteří nás vždy podporovali ve třech úžasných sezónách. Většina seriálů se nikdy nedostala tak daleko. Nemůžeme být více hrdí na náš seriál a fanouškovskou komunitu, kterou jsme vybudovali!“

K ukončení seriálu se vyjádřila i výše zmíněná herečka Brec Bassinger, která v seriálu hraje hlavní roli. Prohlásila tak následující:

,,Zahrát si Stargirl a být součástí DC Universe bylo pro mě tou největší ctí. A byla jsem nesmírně vděčná za každý okamžik. Ráda bych poděkovala našemu nebojácnému lídrovi Geoffu Johnsovi, stejně tak i WBTV , The CW, hercům, štábu Stargirl a samozřejmě fanouškům. Děkuji. Tento seriál navždy zůstane v mém srdci.“

Nutno samozřejmě připomenout, že zrušení seriálu přišlo necelý měsíc poté, co společnost Nexstar Media Group dokončila akvizici The CW od spoluvlastníků Warner Bros. Discovery a Paramount Global. Stargirl samozřejmě není jediným seriál od The CW, kterého dostihla zubatá. Dalšího zrušení se dočkaly také série jako Batwoman, The Flash, Riverdale, Nancy Drew a seriál Legends of Tomorrow, který byl zrušen po sedmi sezónách a více než 100 epizodách.

Nexstar, největší vlastník místních televizních stanic v USA, získal po šesti měsících vyjednávání 75% podíl z celého The CW, s nímž plánuje v budoucnu udělat velké změny. Současní korporátní spoluvlastníci Paramount Global a Warner Bros. Discovery si zas každý udržují podíl 12,5%.

Sledovali jste Stargirl? Jak se vám seriál líbil?