Francouzští filmaři Matthieu Delaporte a Alexandre de La Patellière jsou oba zodpovědní za scénář ke chválené dvojdílné adaptaci Tří mušketýrů z minulého roku, kterou natočil Martin Bourboulon. A už letos se od obou dvou scenáristů dočkáme další filmové adaptace slavného díla od Alexandra Dumase. Letos v létě by se měl do francouzských kin podívat nový Hrabě Monte Cristo. Společnost Pathe se už také pochlubila prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Opět se tak můžeme těšit na slavný příběh, jehož hlavním protagonistou se stává námořník Edmond Dantès (Pierre Niney), který se chystá oženit s krásnou Mercédès (Anaïs Demoustier). Ze závisti a žárlivosti ale jeho nepřátelé napíšou udavačský dopis, jenž Edmonda vykreslí jako bonapartistu. Edmond je následně zatčen a odvezen do pevnosti If, kde stráví ve vězení 14 let. Po zdařilém útěku a nálezu pokladu, jenž se nacházel na ostrově Montecristo, si Edmond umane, že se pomstí třem mužům, kteří ho připravili o všechno. 

Matthieu Delaporte a Alexandre de La Patellière se tentokrát postarali nejenom o scénář, ale i o režii. Společně už natočili snímky jako Jméno (2012) a Nikdo odnikud (2014).

Dále se ve snímku objeví herci jako Pierfrancesco Favino, Laurent Lafitte, Oscar Lesage, Anamaria Vartolomei, Bastien Bouillon a Julien de Saint-Jean.

Ve francouzských kinech se film objeví 28. 6. 2024, o české premiéře zatím informace nemáme.