Hra Plyšová hlídka sice cílí na dětské hráče, přesto si získala oblibu i u hráčů mnohem starších. Hra má jednoduchá pravidla i mechanismy, kterým vévodí kniha příběhů. Hráči vždy v knize nalistují jeden ze scénářů, na jedné straně mají mapu a na druhé pravidla pro příslušnou část příběhu. Jak se bude příběh vyvíjet dál, to je již na hráčích. Právě téměř pohádkové zpracování je důvod, proč je hra velmi oblíbená. Není proto překvapením, že se dočkáme i rozšíření s podtitulem Oh, Brother!

Příběh se točí kolem plyšáků, jejichž hlavním a jediným úkolem je hlídat spánek své svěřené holčičky a chránit ji před bubáky a nočními můrami. Kniha příběhů obsahuje několik scénářů s různou výzvou i různými a potenciálně hratelnými postavami. Jednotlivé příběhy na sebe navazují pouze volně.

Herně se jedná o hru s velkým množstvím kostek. Hráči si jich v každém tahu náhodně z pytlíku vylosují pět, přičemž následně je použijí pro své akce. Rozdílné barvy kostek poté umožňují provádět různé akce, barvy pak poskytují určité výhody pro konkrétní akce. Některé barvy mohou dokonce škodit.

Jelikož se jedná o kooperativní hru, hráči mohou nejen spolupracovat, ale také si přímo pomáhat. Například si předávat kostky, případně dokonce i životy. Konec konců se jedná o plyšáky, tudíž jejich životy jsou reprezentovány vatou, tedy předání vaty je jedna z možností. Vše, co pomůže ke klidnému spánku svěřené holčičky, stojí za to.

Krom již zmíněných komponent obsahuje hra velké množství figurek, které napomáhají ještě lepšímu atmosférickému zážitku.

Od nového rozšíření lze očekávat mladšího bratra. Holčička již odrostla. A tak se bude plyšová hlídka soustředit právě na něj. To bude reprezentováno hned pěti novými příběhy.

Pochopitelně bude mít mladší bratříček i své vlastní hračky, tedy hratelné postavy. Bude se jednat konkrétně o jednorožce a o svalnatou figurku akčního hrdiny. Právě tyto nové hračky se budou učit od plyšových veteránů z původní hry, aby jejich svěřenec měl co nejklidnější spánek.

Nové postavy nebudou jen kosmetickým a příběhovým rozšířením. Každá z postav v původní hře měla nějakou schopnost. Ne tak výraznou, aby měnila samotnou hratelnost, ale dostatečnou na to, aby byl podpořen kooperativní prvek hry. Od nových členů plyšové hlídky tak lze očekávat to samé.

Pravidla by se od původní hry neměla moc odlišovat. Přesněji by měly být z větší části stejná. Přesto se v některých drobnostech budou lišit.

Datum českého vydání zatím není známo. Pokud nedojde ke zpoždění, lze jej očekávat někdy ke konci roku, ale to je prozatím pouhý předběžný odhad.