Na konci nynějšího měsíce k nám konečně dorazí očekávaný spin-off seriál Vikingové: Valhalla, ve kterém se dočkáme hned několika slavných severských hrdinů. Návrat synů Ragnara Lothbroka však nečekejte, nadcházející seriál se totiž bude tentokrát odehrávat v 11. století. Zaměří se tak například na osudy nebojácného objevitele Leifa Eriksona (Sam Corlett), jeho tvrdohlavé sestry Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) a ambiciózního prince Haralda Sigurdssona (Leo Suter). Nebude samozřejmě chybět ani zběsilý a krvavý konflikt s křesťanskými Angličany, se kterými Vikingové zkříží meče a sekyry. Těšit se tak můžeme jak na různá místa ze středověké Anglie, tak i na na starý dobrý Kattegat, který známe z původního seriálu. 

Netflix slibuje, že v nadcházejícím seriálu se dočkáme mnohem více bitevních sekvencí, nicméně zároveň bude taktéž kladen velký důraz na rozvíjení jednotlivých postav. Kromě výše zmíněných se v seriálu představí ještě další herci, například Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon. Zatímco předchozí seriál měla pod palcem televizní stanice History, Vikingové: Valhalla zcela spadá pod Netflix. 

Showrunnerem seriálu už ale nebude Michael Hirst, který stál za vznikem původních Vikingů. Místo něho se role showrunnera ujal Jeb Stuart, který je zároveň i hlavním scénáristou. Hirst však zastává roli jednoho z výkonných producentů. Taktéž se má vrátit Steve Saint Leger, který zrežíroval několik epizod z páté a šesté řady původního seriálu. Seriál bude na Netflixu premiérovat 25. 2. 2022.

Podíváte se?