První teaser filmu Antebellum, na který se můžete podívat zde, nás všechny nechal velmi zmatené. Mohli jsme si jen povědět něco o lidech, který za celým projektem stojí. A vlastně není špatný nápad si to zopakovat. Za filmem stojí autorská dvojice producentů Gerarda Bushe a Christophera Renza. Režírovat a psát scénář pro celovečerní film budou vůbec poprvé. Hlavní roli ztvární Janelle Monáe, kterou můžete znát z filmů Moonlight nebo Hariet. V dalších rolích se předvedou například Eric Lange, Jena Malone nebo Kiersey Clemons.

V prvním teaseru jsme se dozvěděli, že se budeme pohybovat ve dvou časových liniích. První a ta zřejmá je naše současnost. Zde k tomu není třeba nic dodávat. Tou druhou je je Antebellum éra, což je pozdní 19. století. Trailer nám ale prozradil jak tyto linky budou fungovat jako celek. Veronica Henley hraná Janelle Monáe má vcelku šťastný a bezstarostný život se svojí rodinou. A celkově to nevypadá, že by trpěla nouzí. To podporují i slova, která se ve videu objevují jako: rodina, štěstí a naděje.

Trailer okamžitě nabere temnější tón, když se na obrazovce objeví: „Dokud nejsi vybrána“. A tím se přesuneme na jih spojených států před americkou občanskou válku. Veronica se ocitne v roli otrokyně na plantážích. V traileru můžeme vidět, že si je vědomá svého „života“ v budoucnosti. Snaží se tedy získat svůj bývalý život nazpět. Vidíme, že se přitom zaplete do války a rozhodně to nebude procházka růžovou zahradou. Ale jak to chce udělat nebo jestli se jí to podaří nemám tušení. Alespoň máme něco, co můžeme zjistit v kině a trailer nám nepředhazuje celou zápletku. Tak to má být.

Můžeme se tak těšit na pořádnou dávku strachu a napětí. No a dnes se samozřejmě žádný významný film neobejde bez pořádné porce sociálního komentáře, takže bych očekával i ten. Já se však na tento film těším. Historická látka je mi vždy blízká a jestli budu překvapen neotřelými zvraty rozhodně to nebude na škodu. Film si odbude svojí celosvětou premiéru 21. srpna/augusta.