Slavný americký filmař Darren Aronofsky patří mezi režiséry, u kterých byste si řekli, že se budou superhrdinskému žánru vyhýbat jako čert kříže. Nyní se k nám ale dostaly poměrně nečekané zvěsti o tom, že tvůrce pochmurného dramatu Requiem za sen (2000) by mohl natočit film o Plastic Manovi, komiksové postavičce, které v roce 1941 vdechl život Jack Cole.

Vyplývá to z informací ze serveru World of Reel, který uvádí, že Aronofsky se měl skutečně sejít s režisérem Jamesem Gunnem, aby možnost o zrežírování projektu probrali. James Gunn je spolu s producentem Peterem Safranem momentálním šéfem DC Films, přičemž už brzy se od nich dočkáme rebootovaného univerza jménem DCU, kde se nám známí hrdinové a padouši z DC představí v novém kabátku. Stále se však ještě jedná o pouhé zvěsti, na nějaké oficiální potvrzení si budeme muset ještě počkat. 

Hodí se také připomenout, že James Gunn před mnoha lety už nabídl Warnerům svůj nápad na film o Plastic Manovi, přičemž titulní role se měl chopit Matthew Lillard (Vřískot, Pět nocí u Freddyho). Nic z toho ale nakonec nebylo. Tudíž by nebylo divu, kdyby Gunn dal celému projektu skutečně nakonec zelenou s Aronofskym na palubě.

Plastic Man se poprvé objevil v komiksu Police Comics #1 z roku 1941. Jednalo se také o jednoho z prvních superhrdinů, který do mainstreamového akčního vyprávění začlenil humor. Začínal jako druhořadý zlodějíček jménem Patrick "Úhoř" O'Brian, který byl během jisté vloupačky polit neidentifikovanou chemickou kapalinou. Následně se probudí s novými elastickými schopnostmi, pomocí kterých začne chytat zločince, s nimiž kdysi spolupracoval. 

I přestože Darren Aronofsky žádný superhrdinský snímek nezrežíroval, jednu dobu byl jakožto režisér upsán k mládeži nepřístupnému filmu o Batmanovi, na jehož scénáři se podílel i legendární Frank Miller. Zda by měl eRkový rating i případný film o Plastic Manovi, je otázkou. Nejprve si ale raději počkáme, zda se ony zvěsti potvrdí.

Aronofsky je dále zodpovědný za známé filmy jako Fontána (2006), Černá labuť (2010) nebo Velryba (2022). Chystá také nový film jménem Caught Stealing, kterému se už hezky rozšiřuje obsazení.