Rok 2023 byl velkým comebackem pro Godzillu. Na službě Apple TV+ momentálně běží nový seriál Monarch: Odkaz monster, který je součástí univerza MonsterVerse, a již zítra vstoupí do českých kin také japonský snímek Godzilla -1.0, v němž bude slavné monstrum řádit krátce po konci druhé světové války. Příští rok na jaře se navíc dočkáme dalšího velkolepého střetnutí Godzilly a Konga.

A to skrze chystaný snímek Godzilla x Kong: Nové imperium. Na jaře nám byl ukázán krátký teaser, který odhalil oficiální název, nyní máme na světě i první plakát, jenž si můžete prohlédnout níže. Na něm se nachází tvář jakéhosi nového Kaiju, ze kterého se patrně vyklube primární hrozba filmu. Je tedy možné, že Godzilla a Kong spojí proti němu síly? 

Odpověď možná dostaneme už velice brzy, protože právě dnes začíná v brazilském São Paulu akce CCXP 2023, na které by se o snímku mělo mluvit. A kdo ví, možná bude odhalen i pořádný plnohodnotný trailer.

Bližší informace o ději zatím stále ještě neznáme, hodí se ale připomenout slova režiséra Adama Wingarda, který chtěl pokračování zaměřit na zemské jádro. Jelikož pracovní název filmu zněl „Origins“, další díl by tak mohl blíže prozkoumat minulost obou dvou nestvůrných titánů. 

Wingard, který natočil i předešlý díl Godzilla vs. Kong (2021), se opět postaral o režii. Dále je zodpovědný za filmy jako You're Next (2011), Blair Witch: 20 let poté (2016) a Death Note (2017). Scénář si zas vzali na starost Simon Barrett, Terry Rossio a Jeremy Slater.

Těšit se každopádně můžeme na herce jako Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Rachel House, Fala Chen a Kaylee Hottle.

Oficiální premiéra je stanovená na 11. 4. 2024.