Zatímco zbrusu nová Pixorovka Soul (Duše) čeká na to, až se současná situace, která filmům příliš nepřeje, vyřeší, společnost Disney Pixar oznámila další originální snímek. Ponese název Luca a datum promítání je stanoveno na 18. června/júna 2021.

Podle oficiální synopse se Luca odehrává v „ překrásném pobřežním městečku na Italské riviéře. Snímek je příběhem o dospívání jednoho mladého chlapce, který prožívá překrásné léto vyplněné gelatem (zmrzlinou pozn. red.), těstovinami a nekonečnými projížďkami na skútru.

Luca sdílí tato dobrodružství se svým novým nejlepším kamarádem, ale veškerá zábava je ve stínu temného tajemství. Jeho kamarád je mořské monstrum z jiného světa, které žije přímo pod vodní hladinou.“ Z nepřímých informací víme, že příběh by se měl odehrávat těsně před nebo po druhé světové válce.

Režisérem snímku je Enrico Casarosa. Ten sice na kontě ještě nemá žádný plnohodnotný film, ale pracoval na kraťasu La Luna z roku 2011, jenž byl posléze nominován na Oscara. Casarosa jakožto člen tvůrčího týmu Pixaru spolupracoval na prvních verzích Hodného dinosaura. Snímek bude produkovat Andrea Warren, jež produkovala například Auta 3. Další jména se budeme pravděpodobně dozvídat postupně.

„Je to pro mě hluboce osobní příběh, a to nejen proto, že se odehrává na Italské riviéře, kde jsem vyrostl, ale protože jádrem filmu je oslava přátelství. Dětská přátelství často určují, kým se chceme stát a právě tato pouta jsou jádrem našeho příběhu,“ uvedl režisér pro Collider. „Takže kromě krásy a kouzla italského moře, bude náš film ukazovat nezapomenutelné letní dobrodružství, které Lucu zásadně změní.“    

Studio si drží velmi vysokou laťku kvality a proto doufám, že tento film se taktéž zapíše do našich myslí jako něco speciálního.