Už nějakou dobu víme, že v nadcházejících letech k nám dorazí hraný remake Disneyho Pinocchia, čímž vznikne další předělávka slavného animáku, kterých už máme celé mraky. Na ten ale zapomeňte. Legendární režisér Guillermo del Toro totiž připravuje vlastní animovanou verzi, která se bude od originálu věru hodně lišit. Momentálně má režisér plné ruce práce s propagací svého nejnovějšího thrilleru Nightmare Alley, který vejde do kin za méně než měsíc. Hned poté se ale del Toro zaměří na chlapce ze dřeva, kterému při lhaní naroste nos. A právě o Nightmare Alley vedl rozhovor i herec Ron Perlman, jeden z režisérových dvorních herců, který například ztvárnil drsňáckého Hellboye. Řeč však přišla i na připravovaného Pinocchia, ve kterém se Perlman objeví také. 

Perlman má ve filmu ztvárnit loutkaře Mangiafuoca, který se v původní předloze od Carla Collodiho pokusí Pinocchia upálit. V připravovaném filmovém zpracování bude Mangiafuoco nejenom Mussoliniho stoupencem, ale zároveň to bude právě on, kdo se pokusí Pinocchia naverbovat do italské armády. Samotný příběh tudíž bude mnohem temnější a dospělejší, nicméně podle režiséra se na něj budou moci podívat i děti. Guillermo del Toro taktéž prohlásil, že velkou inspirací mu byl příběh o Frankensteinovi, tak uvidíme, jak se to ve filmu projeví. Ron Perlman v rozhovoru pro Inverse každopádně řekl následující:

,,Guillermův Pinocchio se bude odehrávat v Mussoliniho Itálii, tudíž to bude ve fašistickém zasazení. Představa filmu je taková, že Pinocchio je perfektním vojákem, protože není člověk. Tudíž ani nezpochybňuje rozkazy. Nezná strach. Je nezranitelný. Má všechny vlastnosti, které perfektní voják potřebuje mít.“

Samotného Pinocchia má ztvárnit poměrně neznámý herec Gregory Mann. Jinak se ale film může chlubit opravdu působivou hereckou sestavou. Objeví se v něm například Ewan McGregorDavid BradleyTilda SwintonChristoph WaltzCate BlanchettFinn WolfhardJohn TurturroTim Blake NelsonBurn Gorman. Spolu s del Torem se na režii bude podílet i Mark Gustafson. Film má na Netflixu vyjít v roce 2022, kdy k nám dorazí i výše zmíněná hraná Disney předělávka od Roberta Zemeckise. Na kterou verzi se více těšíte?