Australský filmař Phillip Noyce je režisérem, který nám během své kariéry nadělil celou řadu thrillerů, mezi ty nejznámější patří například Jasné nebezpečí (1994), Sběratel kostí (1999) a Saltová (2010). A již příští měsíc by měl představit svou další napínavou podívanou s Piercem Brosnanem v hlavní roli, která ponese název Fast Charlie. Venku máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní postavou příběhu se stává Charlie Swift (Brosnan), který už celých 20 let pracuje jako profesionální zabiják pro zločinecké podsvětí, jmenovitě pro mafiánského bosse Stana Mullena (James Caan). Jednoho dne dostane za úkol zlikvidovat cíl, kterému však chybí hlava. A pokud nebude tělo identifikováno, Charlie nedostane zaplaceno. 

Věci se následně natolik zkomplikují, že po Charliem začne jít mafiánský boss Beggar Mercado (Gbenga Akinnagbe), který se s ničím nepáře. Charlie však najde nečekaného spojence. Marcii Kramer (Morena Baccarin), exmanželku bezhlavé oběti, kterou měl Charlie původně zlikvidovat. Sama ale ovládá dovednosti, které se našemu zabijákovi budou v boji proti Beggarově gangu hodit.

Když ale zemře i Stan, kterého Charlie vždy považoval za dobrého kamaráda, rozhodne se Beggarovi pomstít tím, že zlikviduje nejenom jeho, ale i celý gang. Snímek bude vycházet z knižní předlohy Gun Monkeys z roku 2001, kterou napsal Victor Gischler.

V posledních letech nám Noyce nadělil thrillery jako Above Suspicion (2019) a Hodina nejistoty (2021), které však příliš vřele přijaty nebyly, tak snad zde bude mít větší štěstí. O scénář se postarali Lee Goldberg (Můj přítel Monk) a Richard Wenk (Equalizer).

Dále se ve snímku objeví herci jako Toby Huss, Brennan Keel Cook, Fredric Lehne, Sharon Gless, Susan Gallagher, Don Yesso, Kevin Wayne, Stephen Louis Grush a David Kallaway.

Snímek bude uveden na VOD již 8. 12. 2023.