Jen několik dní před Vánoci na Disney+ dorazí seriálová adaptace slavné knižní série od Ricka Riordana, jejímž hlavním hrdinou se stane chlapec Percy Jackson. Nadcházející seriál jménem Percy Jackson a Olympané se už pochlubil krátkým teaserem a několika oficiálními plakáty, tudíž mnozí fanoušci s napětím čekají na příchod plnohodnotného traileru.

A ten by už mohl být opravdu za rohem, dokazovat to může řada zbrusu nových fotek od Entertainment Weekly, které jsou k dispozici níže. Na fotkách si můžeme pořádně prohlédnout přední hrdinské trio, které se skládá z Percyho (Walker Scobell), hlavního hrdiny a syna boha Poseidona, udatné Annabeth Chase (Leah Jeffries), dcery bohyně Athény, a dobrosrdečného satyra Grovera (Aryan Simhadri). Všichni tři by se měli setkat v táboře polokrevných, kam je Percy poslán poté, co zjistí, že je ve skutečnosti polobohem.

Těšit bychom se každopádně měli na příběh, který čtenářům představila kniha Zloděj blesku. Sám olympský vládce Zeus (Lance Reddick) obviní Percyho z krádeže jeho drahocenného blesku. Aby mohl prokázat svou nevinu, bude muset blesk najít, stejně tak musí i vystopovat jedince, který je za krádež skutečně zodpovědný. Vypraví se proto na velkolepé dobrodružství, na které se ním vydají i Annabeth a Grover.

Nyní je otázkou, zda seriálový Percy Jackson bude na výše zmíněné streamovací platformě, která kvůli špatným číslům hodila už několik seriálových projektů do koše, slavit úspěch. Nadějné je rozhodně to, že první řadu velice chválil sám autor Riordan, který byl třeba z filmových adaptací z let 2010 a 2013 naopak pohoršen. Tak snad to dobře dopadne. 

V seriálu se dále objeví Toby Stephens jako Poseidón, Jay Duplass jako Hádes, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés a Jason Mantzoukas jako Dionýsos.

Mezi další hvězdy patří také Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou). Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Dora a ztracené město).