Fanoušci úspěšného seriálu Mandalorian ze světa Star Wars a oblíbeného herce Pedra Pascala, který ztvárnil hlavního hrdinu Mandaloriana Dina Djarina, se často ptají, jak často vlastně během natáčení seriálu nasadil stříbrnou beskarovou zbroj sám Pascal. Zatímco v průběhu první a druhé sezóny Mandaloriana Din Djarin krátce sundal svou helmu, abychom jasně viděli Pascalův obličej, v průběhu mezi-sezóny s názvem The Book of Boba Fett a nejnovější třetí řady ji nesundal ani jednou.

Ačkoliv má tato skutečnost příběhové opodstatnění, přirozeně vedla k otázce, jestli náhodou není ve zbroji Dina Djarina někdo jiný než Pedro Pascal. A nyní se ukázalo, že tomu tak opravdu je. Jinými slovy, Pascal aktuálně poskytuje mandalorianskému válečníkovi jen svůj hlas a pod helmou se už nějakou dobu nachází výhradně tvář některého z kaskadérů. Populární seriálový herec, který je nyní v záři reflektorů i díky roli Joela v seriálové adaptaci videohry The Last of Us, to prozradil v rozhovoru magazínu The Hollywood Reporter.

Pascal v rozhovoru prohlásil, že při natáčení Mandaloriana došlo k rozsáhlému období experimentování s tím, zda může být ve zbroji Dina Djarina on sám. A i když se po čase ukázalo, že na ni fyzicky nestačí, značný čas v ní opravdu byl. „Ale teď to máme vymyšlené, což je vážně super, a úžasné je, že mi to dalo možnost jít a dělat něco jiného,“ dodal Pedro Pascal. Nutno ale podotknout, že přesně nespecifikoval, v jakém okamžiku tvůrci z Lucasfilmu přestali s pokusy cpát do Djarinovy zbroje jeho samotného.

Fakt, že je Pascal aktuálně pouze hlasem Dina Djarina, je každopádně nejen důsledek jeho fyzického stavu, ale i příležitost pro časově velmi vytíženého herce věnovat se i jiným věcem než jen akcí nabitému ochraňování malého Grogua alias Baby Yody. Což už mnozí z nás nejspíš stejně nějakou dobu tušili. Stačí se na Disney+, kde je k dostání i samotný Mandalorian, podívat na dokument Disney galerie / Star Wars: Mandalorian, konkrétně na dvě epizody věnované natáčení druhé řady. Pascalova slova chvály na adresu kaskadérů sice působí jako pouhá zdvořilost a kolegialita, ale nyní máme potvrzeno, že je za nimi něco víc.