Těsně před koncem podzimu minulého roku jsme se dozvěděli, že další Karate Kid definitivně vznikne. A to jak s Jackiem Chanem, tak i Ralphem Macchiem. Oba dva herci minulý rok oznámili zahájení globálního castingu, jehož cílem bylo najít nového hlavního hrdinu pro chystaný film. A nyní konečně víme, kdo se jím stane.

Protagonistou filmu bude Ben Wang, hvězda z Disneyho seriálu Narozen v Americe (2023), kde už dokázal, že bojová umění mu nejsou cizí. Během castingu Wang údajně předvedl mimořádný výkon, s nímž souvisela i zručnost v mnoha formách bojových umění, včetně karate, kung fu a taekwondu. Umí také plynule čínsky, což pro roli nebyl nutný požadavek, ale rozhodně se jednalo o velké plus. 

Jelikož nyní máme na palubě hlavního představitele, preprodukce filmu můře vstoupit do další fáze. O ději stále nic zajímavého nevíme, Chan a Macchio by si ale měli oba zopakovat své role. Macchio tudíž opět ztvární Daniela LaRussoa a Jackie Chan si zase zahraje Mr. Hana, který se objevil ve snímku z roku 2010 od Haralda Zwarta. Ano, také jsme si mysleli, že Chanův film byl reboot, který se odehrává v jiném univerzu, ale zdá se, že Sony hodlá oba světy protnout. Zda to bude fungovat, se každopádně necháme překvapit.

Podle starších zpráv by také měl nový Karate Kid přímo navázat na původní tři filmy, v nichž se objevil Ralph Macchio, ale to ještě nemáme potvrzené. Stejně tak je otázkou, zda chystaný film zohlední události, ke kterým došlo v seriálu Cobra Kai (2018).

Scénář má napsat Rob Lieber, který je zodpovědný za dětské filmy z roku 2018 jako Králíček Petr a Husí kůže 2: Ukradený Halloween.

O režii se zas má postarat Jonathan Entwistle, jeden z tvůrců seriálu I Am Not Okay with This (2020).

Do českých kin by měl film dorazit už 12. 12. 2024.