A ještě jedna novinka z hororového světa. Minulý rok jsme se dozvěděli, že ve výrobě je seriálový preuqel na legendární filmovou sérii Pátek třináctého, který ponese název Crystal Lake. Děj by se měl odehrávat před událostmi prvního filmu z roku 1980, který natočil Sean S. Cunningham. Ovšem právě s tímto tvůrcem se pojí další zpráva, jež souvisí s hororovým univerzem, které zplodilo strašlivého Jasona Voorheese.

Právě S. Cunningham by totiž měl pracovat na filmovém rebootu, na který budou spolu s ním dohlížet také scenárista Jeff Locker a režisér Jeremy Weiss. Toto filmařské trio napadlo vytvořit další Pátek třináctého poté, co společně pracovalo na nadcházejícím hororu The Night Driver. 

Detaily o samotném ději zatím nejsou k dispozici, ale Jeff Locker odhalil, že by se v něm měl objevit sám mačetu třímající Jason, tudíž je možné, že chystaný snímek nebude remakem prvního filmu z roku 1980, kde hlavní zápornou roli ztvárnila Jasonova matka Pamela. Locker ale zároveň prohlásil, že mají také plán B, který zahrnuje potenciální plnohodnotné pokračování prvního filmu.

V následujících měsících se proto snad dozvíme, jakým směrem vlastně tvůrci chtějí Jasonovu filmovou budoucnost posunout kupředu. Hlavně se ale modleme, aby to byl comeback uspokojivý a úctyhodný. 

Co se týče výše zmíněného seriálu Crystal Lake, tak o ten se zas postarají Bryan Fuller a Victor Miller, což byl autor scénáře k první osmdesátkovému filmu, který se s Cunninghamem nějakou dobu přetahoval o práva. To byl i jeden z důvodů, proč jsme o žádném novém filmu ze série dlouho neslyšeli.

Fuller je například hlavním tvůrcem populární série Hannibal z roku 2013, ve které se v hlavní roli objevil Mads Mikkelsen. Mezi další seriály, které pocházejí z jeho hlavy, patří například i Mrtví jako já, Řekni, kdo tě zabil, Američtí bohové a Star Trek: Discovery.

Na výrobu Crystal Lake bude dohlížet studio A24.