Mysleli jste si (případně doufali), že pátý díl Očisty bude tím posledním? Ani omylem. James DeMonaco, který má celou známou sérii na svědomí, se v rozhovoru pro SYFY WIRE pochlubil, že již dokončil scénář k šestému pokračování. Zda vůbec vznikne, je zatím ještě ve hvězdách, ale pokud by o film byl zájem ze strany diváků, je více než ochotný ji natočit. Údajně se má jednat od díl, který bude svým stylem hodně podobný prvním dvěma pokračováním, zároveň také uvedl, že by se do něj měl vrátit herec Frank Grillo, který ve druhém a třetím díle ztvárnil strážníka Lea Barnese. Kolem něho by se celý šestý díl měl také točit. 

První díl Očisty vyšel v roce 2013, jeho premisa spočívala v tom, že každý rok v určitý den byly povoleny jakékoliv formy zločinu na celých 24 hodin. A jelikož první díl zaznamenal masivní úspěch, postupně na něj vznikla čtyři další pokračování. A zdá se, že bude i páté. I přestože mnozí fanoušci považují Očistu za hororovou sérii, DeMonaco si to úplně nemyslí. Podle něho je to horor jen z určité části, série je též akčním dystopickým sci-fi thrillerem, což jsou podle něho nálepky, které k ní rozhodně patří také. 

Očista sice patří k poměrně úspěšným sériím, ale jednotlivá hodnocení jsou poměrně rozporuplná. Diváci si ale evidentně sérii užívají, takže šance, že šestý díl opravdu vznikne, je poměrně velká. Navíc sám tvůrce z toho zcela očividně ještě není unavený, tudíž může být poměrně pravděpodobné, že tato bláznivá filmová série jen tak neskončí