Fanoušci Autobotů a Transformerů se mohou začít těšit. Společnost Paramount Pictures jim v nadcházejících letech nabídne dva nové filmy.

Podrobností v současné době není mnoho. Podle zdrojů ale představují nové filmy možnost ponořit se více do známé franšízy od firmy Hasbro a nabídnout divákům odlišné pohledy na tento svět.

Scénářem prvního projektu měl být už v dubnu/aprílu minulého roku pověřen James Vanderbilt (Amazing Spider-Man a Vražda na jachtě) a potichoučku na něm pracovat. Podle dostupných informací má být tento film restartem série a založen na spin-offu Beast Wars. Ten byl představen v letech 1995 až 1999. Očekávat tak máme příběh o robotech se schopností transformovat se na robotická, pravěká zvířátka – například Cheetor jako gepard, Optimus Primal jako gorila nebo Rhinox jako nosorožec. To znamená nejspíš výlet do pradávné historie.

Druhý projekt se má soustředit na universum Bumblebeeho a dosud nespecifikovaným způsobem využít příběh filmu z roku 2018, který u fanoušků i diváků dopadl dobře, i přes mnohem nižší rozpočet - vygenerovat měl 468 milionů dolarů s rozpočtem 135 milionů dolarů. V tomto případě má scénář psát Joby Harold, kterého si spojíme s John Wick: Chapter 3 a Army of the Dead. Režisérem bude pravděpodobně opět Travis Knight.

Na oficiální informace a konkrétní detaily si musíme ještě počkat. Je ale fajn vědět, že společnostem Paramount Pictures a Hasbro na filmech ze světa Transformerů záleží. Studio má Transformery považovat za nejvyšší prioritu, což má dokládat příprava hned dvou velkých filmů.