Hlavní herce máme obsazené, tvůrčí tým kompletní a datum premiéry už je také na světě. Přípravy pro hlavní část produkce očekávaného snímku 28 let poté (28 Years Later) jsou dokončeny, přičemž nedávno ve Velké Británii konečně padla první klapka.

Jednat se bude dlouho očekávané pokračování slavného zombie filmu 28 dní poté (2002), mnozí fanoušci navíc jistě uvítají i fakt, že na něm pracují stejní filmaři. O scénář se opět postaral Alex Garland (Občanská válka), otěží režie se zas chopil Danny Boyle (Yesterday). Jednat se bude o první díl chystané trilogie, kterou celou sepsal právě Garland. Druhý díl zas má natočit Nia DaCosta (Marvels), stále ale není známo, kdo se postará o závěrečný snímek. 

Co se obsazení týče, těšit se můžeme na známé britské herce jako Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), Ralph Fiennes (Menu), Jodie Comer (Poslední souboj), Jack O'Connell (Ferrari) a v neposlední řadě nakonec také i Cillian Murphy (Oppenheimer), který by měl opět ztvárnit Jima, protagonistu z výše zmíněného filmu. Připomeneme ale slova producenta Toma Rothmana, podle kterého se Murphy vrátí „překvapivým způsobem“. Co přesně to znamená, se budeme muset nechat překvapit.

28 let poté bude také oproti svým předchůdcům výrazně dražší, ovšem naštěstí stále v rozumným mezích. Rozpočet prvního filmu chystané trilogie by údajně měl nakonec činit asi 60 milionů dolarů, 28 dní poté se natočilo za pouhých 8 milionů. Zda bude film v kinech slavit úspěch, je otázkou, ale zombíci jsou stále ještě poměrně populární, tak snad to dobře dopadne. 

Sám Garland každopádně prohlásil, že hodlají natočit mnohem větší pokračování, které však bude svým stylem hodně připomínat právě 28 dní poté.

Původní film z roku 2002 se zaměřil mladého muže jménem Jim. Ten se jednoho dne probudí z kómatu ve zdánlivě zcela opuštěném Londýně. Netuší však, že v jeho ulicích se skrývají smrtící zombíci, které přeměnilo vypuštění vysoce nakažlivého viru. V roce 2007 pak vychází volné pokračování 28 týdnů poté, které natočil Juan Carlos Fresnadillo.

28 let poté by mělo vyjít 20. 6. 2025.