Pokračování slavné komedie Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) z roku 2003 se připravovalo už nějaký ten pátek, právě dnes ale v Los Angeles konečně padla první klapka. Počítat můžeme s návratem jak Jamie Lee Curtis, tak i Lindsay Lohan, které zřejmě opět ztvární hlavní role.

Příběh by se měl odehrávat mnoho let poté, co si vdova Tess (Curtis) a její dcera Anna (Lohan) za podivných okolností vyměnily těla. Anna už má nyní svou vlastní dceru a brzy bude mít i jednu nevlastní. Jak ale proplouvají nesčetnými výzvami, které se vyskytnou v době, kdy se obě rodiny spojí, Tess a Anna zjistí, že blesk může skutečně udeřit dvakrát na stejné místo.

Z prvního dílu také hlásí návrat Mark Harmon jako Ryan, Chad Michael Murray jako Jake, Christina Vidal Mitchell jako Maddie, Haley Hudson jako Peg, Rosalind Chao jako Pei-Pei, Lucille Soong jako Pei-Peina matka a Stephen Tobolowsky jako pan Bates.

Z nováčků jsou k filmu upsáni herci jako Julia Butters, Sophia Hammons, Manny Jacinto a Maitreyi Ramakrishnan. O režii filmu se postará Nisha Ganatra, která natočila snímky jako Zbožňuju svatby (2005), Late Night (2019) a Kalifornský sen (2020). Aktivně působí i v seriálovém světě, v němž točila pro série jako Brooklyn 99 (2013) a Future Man (2019).

Děj původního filmu, ze kterého se pro mnohé filmové nadšence stala milovaná klasika, vychází z knižní předlohy z roku 1972 od autorky Mary Rodgers, jež byla do filmové podoby zadaptována hned několikrát.

Pokud všechno půjde dobře, druhého dílu bychom se měli dočkat exkluzivně v kinech už někdy během příštího roku.