My se toho čtvrtého filmového Riddicka s Vin Dieselem nakonec snad skutečně dočkáme. Po letech odkladů a přešlapování na místě, během kterého začali mnozí fanoušci pochybovat, zda se projekt někdy pořádně odlepí od země, jsme se na začátku loňského roku dozvěděli, že se konečně připravuje produkce.

A nyní se zdá, že čtvrtému filmu, který ponese název Riddick: Furya, konečně padla první klapka. Natáčet by se postupně mělo ve Španělsku, Velké Británii a Německu, hlavní část produkce by podle všeho měla skončit někdy během října/októbra. Diesel, který si roli titulního drsňáckého Furyana zopakuje, už na svém Instagramu sdílel dvě fotky. Prohlédnout si je můžete níže. 

Co se příběhu týče, stále zatím víme jen to, že Riddick ve filmu zavítá na svůj rodný svět, kterým je „mrtvá“ planeta Furya. Sotva si ho však pamatuje, zároveň se obává, že ho najde zanechaný v troskách. Po svém návratu ale zjišťuje, že jeho krajané zde bojují o holé přežití proti novému monstru. Někteří Furyané se navíc Riddickovi podobají víc, než si kdy sám dokázal představit.

I nadále by mělo platit, že snímek bude blíže zkoumat Riddickovu minulost a původ. Až produkce skončí, někdy poté bychom se mohli konečně dozvědět, kdy přesně se vlastně filmu dočkáme. 

O scénář a režii se opět postará David Twohy, který natočil i všechny tři předešlé díly, to znamená tituly Černočerná tma (2000), Riddick: Kronika temna (2004) a Riddick (2013).