Minulý rok v létě nám režisér William Brent Bell nadělil horůrek Sirotek: První oběť, který byl prequel slavného hrůzného filmu Orphan (2009). Snímek se stal nejlépe hodnoceným titulem z Bellovy filmografie, asi tudíž nebude divu, že hororový filmař si už brousí zuby na další díl.

Během rozhovoru pro server The Hollywood Reporter Bell odhalil, že na novém Sirotkovi se již začalo pracovat. O ději ovšem nic bližšího neodhalil. Příběh původního filmu vyprávěl o rodičích, kteří adoptovali dívku jménem Ester (Isabelle Fuhrman), jež ve svém rodném Rusku osiřela. I přestože ale dívka působí na rodiče zprvu vlídně a inteligentně, brzy zjistí, že s ní není něco v pořádku.

V prequelu Sirotek: První oběť, ve kterém si Fuhrman svou slavnou roli zopakovala, se Ester začne vydávat za dlouho pohřešované dítě Tricie Albright (Julia Stiles) a Allena Albrighta (Rossif Sutherland). I zde ale samozřejmě půjdou věci rychle od desíti k pěti.

Snímek vyšel souběžně v kinech a na službě Paramount+. Komerčně si ale podle všeho vedl velice slušně, navíc když k tomu připočteme ještě slušné recenze, asi nebude divu, že Paramount Pictures bude chtít další díl. 

Režisér William Brent Bell se věnuje především hororové tvorbě, kromě Sirotka se postaral také o tituly jako Ďábel v těle (2012), The Boy (2016) a Separation (2021).

Do amerických kin také nedávno vstoupil jeho nejnovější snímek jménem Lord of Misrule. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se příštího Sirotka dočkáme.