Služby Shudder a AMC+ pro fanoušky hororů s řádně znepokojivou atmosférou připravují snímek Bad Things, z jehož oficiálního traileru vyloženě křičí inspirace z Osvícení (1980) od Stanleyho Kubricka. Jakože fakt hodně. Přesvědčit se o tom můžete výše. Ne snad, že by to bylo nutně špatně, snímek si sice ze slavného hororu legendárního režiséra ledacos půjčuje, ale i tak jeho upoutávka má určité osobité a děsivé kouzlo.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Ruthie Nodd (Gayle Rankin), která jednoho dne zdědí opuštěný hotel po své babičce. Ruthie však pronásledují určité nemilé vzpomínky z dětství, proto nejdříve chce místo prodat a zapomenout na něj. Její partnerka Cal (Hari Nef) ji však přesvědčí, aby v něm se skupinkou kamarádek nějaký čas samy zůstaly a odpočinuly si. 

Připojí se k nim tudíž ještě jejich laskává přítelkyně Maddie (Rad Pereira) a tajemná a svůdná Fran (Annabelle Dexter-Jones). Jak tomu už tak bývá, zprvu se vše zdá být normální. V opuštěném hotelu si užívají tance, vaření, dovádění a i nějakého flirtu, ovšem později začnou vyplouvat na povrch temné skutečnosti jak o samotném hotelu, tak i o Ruthie.

Jak je v traileru řečeno, kdysi v hotelu za nevyjasněných okolností umíraly ženy. Následně začnou všechny návštěvnice děsit nejenom přízraky minulosti, ale i hrůzostrašného a patrně i prokletého hotelu. Všechny ženy se následně začnou obracet proti sobě. A můžeme se být jistí, že nakonec poteče i krev.

O scénář a režii se postaral Stewart Thorndike, který už má za sebou krátké a vcelku nepovšimnuté hororové drama Lyle (2014).

Ve filmu si dále zahrají Jared Abrahamson, Molly Ringwald, Ariella Josephine, Patrick Klein, Dana Slosar a Holland Smith.

Snímek bude mít digitální premiéru 18. 8. 2023.