Nezávislé studio NEON si už po svém hitu Longlegs připravuje hororovou nadílku pro rok 2025. A jak už nějaký čas víme, těšit se od něho můžeme na snímek Opice (The Monkey), filmovou adaptaci slavné povídky od Stephena Kinga. Premiéra je od nás sice ještě stále poměrně dost vzdálená, ale NEON už zveřejnil první kratičkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Upoutávka nám toho zas až tolik neukáže, v první řadě připomíná, že jedním z producentů se stal mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů), o scénář a režii se zas postaral Osgood Perkins (Longlegs). Na úplném konci se pak objeví krví zbrocený Theo James (Gentlemani), který si zahraje Halla, jednu z hlavních postav filmu. Níže se ještě můžete podívat na pár nových fotek. 

Film bude vyprávět o dvou bratrech, kteří jednoho dne najdou na půdě svého otce hračku v podobě opičky, jež v každé ruce drží činely. Bratři však netuší, že opička je prokletá. A kdykoliv s činely třískne o sebe, na jednoho z blízkých obou bratrů rázem čeká smrt.

Bratři se rozhodnou opici vyhodit a pokračovat ve svých životech, které se po nějaké době rozejdou. Když ale záhadná úmrtí znovu začnou, bratři se musí opět setkat, aby našli způsob, jak opici definitivně zničit.

Kromě hitu Longlegs, který už brzy zamíří i do našich kin, je Perkins také zodpovědný za tituly jako The Blackcoat's Daughter (2015) a Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020).

Dále hrají Tatiana Maslany, Elijah Wood, Christian Convery, Colin O'Brien, Rohan Campbell, Sarah Levy a Laura Mennell.

Snímek dorazí do kin 21. 2. 2025.