V roce 2013 vydal Michael Hirst svůj nadupaný seriál Vikingové, který si rázem oblíbili diváci po celém světě. Seveřanský seriál vyprodukoval až šest sérií, přičemž ta poslední skončila na konci roku 2020. To ale samozřejmě neznamenalo, že byl s celou značkou konec. Pod taktovkou Netflixu totiž vzniká zcela nový spin-off seriál, který nese název Vikingové: Valhalla. Na oficiální teaser trailer se můžete podívat výše. Neočekávejte však, že se v nadcházejícím spin-offu dočkáme starých známých z původního seriálu, kteří měli nějakou spojitost na rod legendárního Ragnara Lothbroka a jeho synů. Příběh seriálu se tentokrát bude odehrávat v 11. století, přičemž nám představí hned několik známých historických postav. Těšit se tak například můžeme na legendárního objevitele Leifa Erikssona (Sam Corlett), jeho sestru Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), ambiciózního prince Haralda Hardrada (Leo Suter) a normanského vládce Viléma Dobyvatele. 

Z traileru je patrné, že se můžeme těšit na další nášup krvavých bitev mezi Vikingy a křesťanskými národy, na které bude radost pohledět. Na rozdíl od svého předchůdce by se měla Valhalla zaměřit na bitvy a války mnohem více. Ovšem stejně tak nás tvůrci nepřipraví o různé zajímavé konverzačky, plus nebude chybět ani nějaká ta nahota. Kromě výše zmíněných se v seriálu také představí ještě další herci, například Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon. 

Původní tvůrce Michael Hirst se do seriálu vrátí také, ale už pouze jako výkonný producent. Showrunnerem a hlavním scénáristou se tentokrát stal Jeb Stuart, který se například podílel na scénáři k filmům jako Smrtonosná past a Uprchlík. Vrátí se také Steve Saint Leger, který zrežíroval několik epizod z páté a šesté řady původního seriálu. S režií celého seriálu mu ještě pomůžou filmaři Niels Arden Oplev a Hannah Quinn. Premiéry se dočkáme 25. 2. 2022.