Před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že Christopher Nolan, jeden z nejuznávanějších a nejlepších režisérů současnosti, připravuje svůj další film, který opět zabrouzdá do historických vod. A nyní konečně známe nejen název, ale i přesný datum premiéry. Film ponese název Oppenheimer. Vychází tak podle skutečného jména Roberta Oppenheimera, který je zodpovědný za vznik atomové bomby. Film vznikne pod dohledem studia Universal, což pro režiséra předznamenává nástup nové éry, protože do té doby vznikaly jeho filmy pod ochranou rukou Warner Bros.. Nolan si však ustanovil podmínky, za jakých chce film natočit – požaduje od studia alespoň 100 milionů dolarů na produkční rozpočet, dalších 100 milionů na marketing, kompletní kreativní kontrolu, aby mu do toho nikdo nekecal, plus v neposlední řadě také chce, aby se film stal kinovou exkluzivitou. 

Všechny tyto požadavky totiž vychází z jeho rozepře s Warner Bros., se kterými se přel především o tom, v jaké formě bude vydán jeho poslední film Tenet. Nyní ale zpátky k dalším šťavnatým informacím. Oficiální datum premiéry je stanoven na 21. 7. 2023. To se v průběhu času může samozřejmě ještě změnit, ale pokud vše půjde dobře, tak již přespříští léto se na Oppenheimera budeme moct jít podívat do kin. Hlavní roli ztvární jeden z Nolanových dvorních herců Cillian Murphy. Už v předchozích týdnech se šuškalo o tom, že by to měl být právě on, kdo by se role ujal. Nyní to máme konečně černé na bílém. Murphy se objevil už v pěti Nolanových filmech, ale pro nadcházející snímek to bude vůbec poprvé, co ztvární hlavní roli. 

Nolan se tak s Oppenheimerem vrátí do období druhé světové války, které již prozkoumal se svým skvostným filmem Dunkirk. Produkce Oppenheimera by měla začít někdy na konci tohoto roku, tudíž bychom se v nejbližší době měli dočkat i dalších informacích o tom, koho všechno ještě ve filmu uvidíme. Jaký je váš nejoblíbenější film Christophera Nolana?